Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak… İzmir’in ‘kültür’ projesinin açılış tarihi belli oldu

İzmir’de uzun yıllar atıl durumda kalan ve daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen Alsancak Tekel Fabrikası’nın 29 Nisan'da açılacağı ve açılışa Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak… İzmir’in ‘kültür’ projesinin açılış tarihi belli oldu

İzmir’de 137 yıl boyunca üretim yaptıktan sonra 2004’te üretime son verilen Alsancak Tekel Fabrikası için kamulaştırılma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür ve Sanat Kompleksi’ne dönüştürülmesi kararı verilmiş ve 9 Eylül 2021 tarihinde kültür-sanat kompleksi olması için ilk adımlar atılmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bakanlığın çeşitli illerde düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri programına İzmir’in de dahil olacağını açıklamıştı. Ersoy ayrıca İzmir’deki tarihi Alsancak Tekel Fabrikası’nın bir kültür sanat kompleksine dönüşmüş olarak 2023 yılı Mart ayında hizmete açılacağını belirtmiş, Nisan ayında ise İzmir’de Kültür Yolu Festivali düzenleneceğini açıklamıştı. 

Öte yandan İzmir’de çalışmaları devam eden Tekel Fabrikası’nın açılışının ne zaman açılacağı merak edilirken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, projenin açılacağı tarihi açıkladı.

CUMHURBAŞKANI DA KATILACAK

Hakan Yıldız, açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını belirterek, "İzmir tekel binalarında 17 bin metrekare arsa üzerinde, 20 bin metrekare kapalı alanda, 20 bin kitabın bulunduğu kütüphanesi ile, 150 bin adet dijital arşivi ile kültür sanat anlamında, heykel müzesi ile bir kültür merkezi çalışmamız vardı ve bu tamamlandı. 29 Nisan'da Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açıyoruz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0