Cumhur İttifakına yeşil ışık yakmıştı: Çelebi’den ‘rüşvet ve yolsuzluk’ çağrısı

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakına destek vereceğini açıklayarak, AK Parti’ye geçeceği iddialarıyla gündem olan Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, siyasi ahlak ve kamuda liyakat çağrısı yaptı.

Cumhur İttifakına yeşil ışık yakmıştı: Çelebi’den ‘rüşvet ve yolsuzluk’ çağrısı

Çelebi sosyal medya hesabı üzerinden, ‘’Tüm partilere çağrımdır: Gelin ekimde Meclis açılır açılmaz siyasi ahlak ve kamuda liyakat yasasını çıkaralım. Kamu düzenini kurallı hale getirelim. Tüm rüşvet ve yolsuzluk çarklarını dağıtalım. Samimi olanları görelim’’ dedi.

CHP'den istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne katılan ve geçen aylarda Memleket Partisi ile yollarını ayıran Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geceği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. İki ittifak arasından Cumhur İttifakına sıcak baktığını dile getiren Çelebi, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yolsuzluk ve rüşvet çağrısı yaptı.

Bağımsız İzmir Milletvekili Çelebi açıklamasında, ‘’ Kamu düzeninde belediyelerden siyasetin tepesine rüşvet ve yolsuzluk çarkları dağıtılmalıdır. Tüm siyasiler mal varlıklarını düzenli açıklamalıdır. Bu konu partilerce taahhüt edilmeli, anormal gelir artışı olan denetlenmelidir. Konuyla ilgili yasal düzenleme yapılmalıdır. Kamu düzeni liyakat odaklı olmalı, kamuya girme ve yükselmede kayırmacılık kurallarla önlenmelidir. Partizanlık son bulmalıdır. Meclis kapanmadan bu konuda da yasal düzenleme çıkarılmalıdır. Tam destek!’’ dedi.

Tüm siyasi partilere çağrıda bulunan Çelebi, ‘’Bu konular ülkemizde iktidar muhalefet farketmez maalesef gücü ele geçirenin (belediye, kamu) yaptığı yanlışlardır. Makamı alan bu yanlışları yapmayı kendinde hak görmektedir. Tüm partilere çağrımdır: Gelin siyasi ahlak ve kamuda liyakat yasasını çıkaralım’’ dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0