Cumhur İttifakı ‘usulsüzlük’ iddiasını yargıya taşıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3’üncü birleşiminde yaşanan usul tartışmalarını yargıya taşıyacağını belirtti.

Cumhur İttifakı ‘usulsüzlük’ iddiasını yargıya taşıyor

Hızal açıklamasında, ‘’ Hukuki olmayan kararların, usulüne göre toplanmayan meclislerin bugün bu şehre yöneten ya da yönettiğini söyleyen ya da yönettiğini zanneden CHP’dir. Karar yeter sayısına dahi sahip olamayan bir gruptan bahsediyoruz. Grubu, şehri, meclisi yönetmekte ciddi zafiyetler gösteren CHP ülkeyi yönetmekten bahsediyor. Demokrasi ve demokratlık sözde olmaz’’ dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3’üncü birleşiminde yaşanan ‘usül’ tartışması ve dile getirilen iddiaların yargıya taşınacağına söyledi. CHP Grubu’nda yer alan bazı meclis üyelerini isim vermeden eleştiren Hızal, AK Parti’nin uzlaşı içinde hareket etmesinden rahatsızlık duyduklarını söyledi. Hızal’ın bir diğer iddiası ise CHP kanadından bir meclis üyesinin AK Partili bir kadın meclis üyesine ağır hakaretler ettiği yönünde oldu. Hızal son olarak CHP’nin İzmir’de kontrolü kaybettiğini savundu.

“Hem meclise hem İzmir’e saygısızlık!”

AK Parti’nin İzmir’e dair sorunlara parmak bastığını ileri süren AK Partili Hızal, “Cumhur İttifakı olarak İzmir’deki hemşerilerimiz bize muhalefet görevi verdi ve Millet İttifakı’na da yönetme görevi verdi. Biz muhalefet grubu olarak bugüne kadar gerek mecliste gerek diğer platformlarda hemşerimizin sorunlarını ortadan kaldırma noktasında açıklamalar yapıyoruz. Bazen burada sizlerle birlikte bazen yerine giderek bazen de mecliste dile getiriyoruz. Yaptığımız muhalefet ile İzmir’deki bazı sorunlara parmak bastığımızı herkes görüyor. Bu şehri yöneten başta Tunç Soyer olmak üzere CHP ve ittifak ortakları görmezden geliyorlar. Bunu yapmış olduğumuz açıklamalar neticesinde vermiş olduğumuz cevaplar ile performanslardan görebiliyoruz” ifadelerini kullandı. 
Özgür Hızal, Cumhur İttifakı’nın meclisin çalışmanı engellemek meclisi kilitlemek gibi bir amacının olmadığını belirtti. Dün yaşanan gerginliği İzmir’e saygısızlık olarak değerlendiren Hızal, “Ancak o mecliste çoğunluk olan, iktidar olan bu şehri yönetmek adına İzmirlerin oylarını alan CHP ve İYİ Parti grubu yani 121 kişiden bahsediyorum. Onlar mecliste karar alma yeterliliğine sahip olamıyorlar. Neden? meclis oturumunun yapılmasının ardından sadece huzur hakkı almak için imzayı atıp salonu terk ediyorlar. Biz bunu dün net bir şekilde gördük. İzmir için önemli kararların alınması gereken mecliste CHP’nin salonu terk etmesinden dolayı tarihte görülmemiş bir hadise yaşandı ve mecliste karar alınamadı. Sonrasında telaşla meclise saygısızlık yaparak ayrılan meclis üyelerini geri çağırdılar. Bu İzmir tarihinde, meclis tarihinde hiç şahit olmadığımız bir hadise. Bu hem meclise hem de İzmir’e büyük bir saygısızlık” dedi. 

‘’Usulüne göre toplanmadı!’’

Yeter sayısı olmadığı noktasındaki tartışmalara da değinen Hızal, “Mecliste görüşmeler esnasında bir karar alma notasında baktık ki meclis karar yeter sayısının olmadığını gördük, aslında bunu kendileri de gördüler. Karar yeter sayısının olmadığı bir mecliste karar alınamaz. Kanun bu noktada çok açık, yeter sayısı olmadığı durumda meclis tatil edilir. Dün bir saatlik kendirlerinin ara, ama bizim tatil olarak nitelendirdik. Yeniden toplanabilmemiz için meclis gündemi ilan edilmesiydi, bizim temel itirazımız buydu biz usulüne göre toplanamayan bir meclis salonunu terk ettik” ifadelerini kullandı.

‘’CHP Uzlaşıdan rahatsız’’

Hızal, mecliste alınan bütün kararların usulsüzce alındığını, bu noktada bir yönetim zafiyeti olduğunun altını çizerek, “Bütün bunları görmezden gelerek meclis toplanmış gibi hareket ederek kararlar alındı. Hukuki yollara elbette ki başvuracağız. Hukuki olmayan kararların, usulüne göre toplanmayan meclislerin bugün bu şehre yöneten ya da yönettiğini söyleyen ya da yönettiğini zanneden CHP’dir. Karar yeter sayısına dahi sahip olamayan bir gruptan bahsediyoruz. Grubu, şehri, meclisi yönetmekte ciddi zafiyetler gösteren CHP ülkeyi yönetmekten bahsediyor. Demokrasi ve demokratlık sözde olmaz. Demokratik bir yönetim özde olur, bunu bütün olarak gösterirsiniz. Biz meclis oturumlarında uzlaşı içinde hareket etmeye çalıştık. Bizim bu uzlaşı içinde hareket etmemizden rahatsız olan CHP’li meclis üyeleri var’’ dedi. 

‘’Kontrolü kaybettiler’’

CHP’nin İzmir’de kontrolünü kaybettiğini öne süren Hızal, “Biz biliyoruz ki bundan sonraki süreçte uzlaşıdan rahatsız olup mecliste terbiye sınırlarının aşacak kadar sözler ifade edecek meclis üyeleri olacak. Bizim içimizi acıtan üslup ve demokrasiden bahsedip kendi grubuna hakim olamayan bir CHP. 1 saatlik aradan sonraki çıkan gerginliğin temel sebebi de geri gelen meclis üyelerinin rahatlarının bozulması. Dün mecliste alınmış kararlar hukuki değildir biz bu kararlar açısından yargı yoluna başvuracağız. Meclisin çalışmasının önündeki en büyük engel o mecliste iktidar olan ve bu şehri yönettiğini sanan hiçbir sorunu çözmeyen CHP ve ittifak ortaklarıdır. Onların bütün tutuklarına rağmen biz oraya gibi İzmirlilerin hak ve hukuklarını korumaya devam edeceğiz. Düşünebiliyor musunuz bir meclis üyesi kalkıp ‘sizin oyunuza ihtiyacımız yok, bunlara neden bu kadar söz veriyorsunuz’ diyor. Bir bayan meclis üyemize ağza alınmayacak hakaretler edip güle güle gidebilirsiniz dediler. Meclis yeri gelir 30 dk yeri gelir 10 saat sürer. CHP İzmir’de kontörlünü kaybetti. İzmir kendi kendisini yönetmeye çalışan bir şehir haline geldi” ifadelerini kullandı. 

Hakaret ve küfür iddiası 

Mecliste haraket ve küfürlerin olduğunu ileri süren AK Partili Hızal,  “Biz mecliste trafiği, kokuyu, ulaşımı, körfezi konuşuyoruz. Sorunları çözmesi gerekenler bize arkadan laf atan meclis üyelerinin içinde bulunduğu grup. Elbette bazen müdahale olabiliyor, burada sorun meclis başkanı kimse eşit davranmalı. Bizim meclis üyesi arkadaşlarımız kimsenin üzerine yürüdü, bize yapılan hakaretlere tepki ortaya kondu. Bazıları kayıtlara yansımadı; ama küfür ve hakaretler oldu. Dünkü ve ondan önceki gerginliklerin temel sebebi özellikle CHP grubunda bazı meclis üyelerinizin bizim meclisin çalışmasının önünü açmasından rahatsız duymasından kaynaklı” dedi.

Şahin, ''Bu durum İzmir’in sorunlarını görmezden gelmektir''

MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise “Bu durum İzmir’in sorunlarını görmezden gelmektir. Biz AK Parti ve MHP olarak muhalefetiz. Burada maalesef İzmir’in sorunlarını görmezden gelmek, meclis üyeliği sorumluluğunu görmezden gelmek… İzmir CHP’yi yerelde iktidar yapmış; ama İzmir CHP’ye muhtaç değil. CHP diğer seçimlerde İzmir’de iktidar olamayacak çünkü çözülen bir sorun yok. Ben burada CHP’li meclis üyelerini sorumluluğa davet ediyorum. Biz muhalefetiz ama belli bir sorumluluğumuz var. Dün akşamki tablo, zaman zaman olan davranışlar. İzmirli bizi hizmet için seçmiş, bu kavgaları istemiyor. Önümüzdeki süreçte burada Allah’ın izniyle CHP’li bir belediye olmayacak” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0