Çocuklar ve anneleri ahtapot atölyesinde buluştu

Bornova Belediyesi Çocuk Oyun Aktivite Merkezleri’nde eğitim alan çocuklar düzenlenen özel atölye çalışmalarında hem el becerilerini geliştiriyor hem de yeni şeyler öğrenmenin keyfini yaşıyor. Bu kapsamda aile etkinlikleri kapsamında yapılan ahtapot yapma atölyesine anneleri ile birlikte katılan çocuklar eğlence dolu saatler geçirdi.

Çocuklar ve anneleri ahtapot atölyesinde buluştu

Bornova Belediyesi bünyesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz hizmet veren 8 Çocuk Oyun Aktivite Merkezi, 36 - 72 ay arasındaki çocukların gelişimine katkı sağlıyor. Naldöken Mahallesi’nde bulunan merkezde çocuk gelişim uzmanları eşliğinde gerçekleşen etkinliğe çocuklarıyla birlikte katılan kadınlar rengarenk yün yumakları ile ahtapot yapmayı öğrendi.

Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri ile çocukların okul öncesi eğitimine destek olmak ve annelerin sosyal hayatın içine daha çok yer alarak kendilerine zaman  ayırmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Uzmanlarımızın verdiği eğitimlerin yanında minik Bornovalıların anneleri ile de kaliteli zaman geçirmesini istiyoruz. Bu amaçla da aile etkinlikleri düzenliyoruz”dedi.

Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi

Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezlerinde, çocukların sosyal ve fiziksel gelişimlerini sağlamalarına yardımcı olacak oyun ve etkinlikler gerçekleştiriliyor. Çocuk Gelişim Uzmanları ile beraber yardımcı öğretmenlerin de görev yaptığı merkezlerde çocuklara psikomotor, sosyal, duygusal, bedensel ve öz bakım gelişimleri konusunda da destek olunuyor. Bornova Belediyesi bünyesinde merkezler Doğanlar’da 2 adet olmak üzere, Evka-3, Altındağ, Mevlana,  Serintepe, Atatürk ve Naldöken Mahalleleri’nde de hizmet veriyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2023, 11:42

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0