Çiğli Belediyesi 30. yılını etkinliklerle kutlayacak

Çiğli Belediyesi, kuruluşunun 30. yıl dönümünü konser, sergi, tiyatro gösterimi ve kitap dağıtımı etkinlikleriyle kutlayacak.

Çiğli Belediyesi 30. yılını etkinliklerle kutlayacak

12 Eylül 1980 darbesinin ardından kapatılan ve 1992 yılında yapılan yasal düzenleme ile yeniden belediye statüsü elde eden Çiğli Belediyesi, kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 30. yıl kutlamaları 3 Haziran Cuma günü saat 10:00'da Çiğli Atatürk Anıtında düzenlenecek çelenk sunumu ile başlayacak. Kutlamalar saat 18:00’de Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirilecek klasik müzik dinletisi ile devam edecek. Daha sonra Çiğli tarihinin anlatıldığı tiyatral gösterim yapılacak. Hep birlikte kesilecek 30. yıl pastasının ardından düzenlenecek kokteylde Nedim Atilla’nın kaleme aldığı Tarihten Günümüze Çiğli kitabının tanıtımı ve dağıtımı yapılacak.

30. yıl sergisi misafirlerini ağırlayacak

Kutlamalar doğrultusunda İzmir basının duayen gazetecilerinden Esat Erçetingöz’ün Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı’nda çektiği fotoğraflardan oluşan Flamingo Adası Sergisi’nin açılışı yapılacak. Sergi, 3-10 Haziran tarihleri arasında Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Fuaye Alanı’nda misafirlerini ağırlayacak.

Sahne Suavi’nin olacak

Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu ve Fuaye Alanı’ndaki etkinliklerin ardından kutlamalar Türk müziğinin usta isimlerinden Suavi’nin saat 20:30’da Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı Anfi Tiyatrosunda sahne alacağı konserle devam edecek.

Başkan Gümrükçü: “Coşkuyla kutlayacağız”

Çiğli Belediyesi’nin 30. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutlayacaklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “12 Eylül darbesiyle birlikte kapatılan ve 1992 yılında belediye statüsü alan belediyemizin hizmetle geçen 30. yılını düzenleyeceğimiz çeşitli etkinlikler ile kutlayacağız. Çiğlimizin tarihini anlatan tiyartal gösterimi izleyeceğiz. Gazeteci Esat Erçetingöz’ün kadrajından çekilmiş Çiğlimizin önemli doğal yaşam alanlarından Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı fotoğraflarının yer aldığı resim sergisini açacağız. Türk Müziğinin sevilen isimlerinden Suavi’nin sahne alacağı konserde birbirinden güzel şarkılarını hep birlikte söyleyeceğiz. Bu vesileyle, belediyemizin kuruluşundan bugüne kentimizin gelişimi için emek vermiş herkesi saygıyla selamlıyor, İzmirli tüm hemşehrilerimizi coşkumuza eşlik etmeye bekliyoruz” diye konuştu.  

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0