CHP’li Taşkın: 15 Mayıs'ta İzmir iktidar kenti olarak uyanacak!

CHP Konak Seçim Merkezi’nin açılışında konuşan CHP İzmir Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın, “15 Mayıs’ta İzmir iktidar kenti olarak uyanacak. Belediye başkanlarımız iktidarın belediye başkanları olacak. Yaşama sevinci köreltilemeyen, yıkılamayan İzmir halkıda göğsünü gere gere dolaşmaya devam edecek” dedi.

CHP’li Taşkın: 15 Mayıs'ta İzmir iktidar kenti olarak uyanacak!

Türkiye seçime yaklaşırken il ve ilçelerde seçim çalışmaları hızla devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yüksel Taşkın’da İzmir’i ilçe ilçe gezerek seçim çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Konak’ta seçim bürosunun açılışında konuşan  Yüksel Taşkın, “Demokrasinin ve yaşama sevincinin kenti İzmir’de olmaktan çok büyük onur duyuyorum. Yapacağım şey çok basit. 2021’in başından beri Genel Başkanımız ve bizler Tüm Türkiye’yi karış karış gezdik. Maraton koşan bir Cumhurbaşkanımız var. Tam bir maraton koşucusu. O maratonun en güzel yüz metresini koşmaya hazır mısınız? Biz Genel Başkanımıza bakınca şöyle düşünüyoruz; Genel Başkanımızın çalıştığı, koşturduğu miktarın yarısını değil yüzde 30-40’ını koştursak zaten iktidarız. Bizi durmadan ileri taşıyor. Ona mahcup olmamak için elimizden gelenin en iyisini son ana kadar yapacağız. Son an nedir bir seçimde? Son oy sayılana kadar.”

İZMİR’DE DEMOKRASİ ŞÖLENİ VAR!

Erdoğan’ın Millet İttifakı eleştirilerine cevap veren CHP’li Yüksel Taşkın, “Bakın karşımızda sözde ittifak var. 6 tane benzemez partiden oluşuyor. 6 tane benzemez partiyi yan yana getiren nedir? Menfaat ve Millet İttifakı korkusu…  Altı benzemez parti var karşımızda. Erdoğan ne diyordu; 6’lı masa yan yana geliyor, anlaşamaz vs bakın seçmene korkusu nelere kadir. Öyle korkuyorlar ki etrafta ne kadar irili ufaklı parti varsa aralarına almaya çalışıyorlar. Arada çok büyük bir fark var. Bizim bin 200 maddelik ortak politikalar mutabakat metnimiz var. Biz neden bir araya geldiğimizi biliyoruz. Biz demokrasi ve ekmek için bir araya geldik. Onlarda, reaksiyon için bir araya geldiler. Cumhur ittifakı 1970’lerdeki Milliyetçi cepheden çok daha gerici bir ittifaktır. Ama o dönem umudu savunan kimdi? Bülent Ecevit ve arkadaşları. Bu dönem de umudu Millet İttifakı ve arkadaşları temsil ediyor. Günlerdir sahadayım ve görüyorum ki örgüt bu işe inanmış, başta kadınlar ve gençler İzmir’de pırıl pırıl ve coşkulu bir demokrasi şöleni var” dedi

İZMİR İKTİDARA UYANACAK

15 Mayıs günü İzmir’in iktidara uyanacağını dile getiren CHP’li Taşkın, “Son dönemde kadın kollarımız 130 bin üye yapmıştır. Bu partinin büyümesinde, dinamikleşmesinde kadın kollarımızın net bir çabası vardır. Mutlaka bunu adaylaştırarak değerlendirmeliyiz. Bu dönem biraz daha fazla ama yetmez çok daha fazla olması gerekiyor, hak ediyorlar bunu. Buca Metrosu’nun açılışında Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in tarihi bir konuşma yaptığını düşünüyorum. Gidip dönersek o konuşmaya, “İzmir merkezi bütçeye verdiği 50 lira karşısından 3 liralık 4 liralık hizmet alıyor.” Ben şunun sözünü veriyorum. Hep beraber şu sözü veriyoruz. 15 Mayıs’ta İzmir iktidar kenti olarak uyanacak. Belediye başkanlarımız iktidarın belediye başkanları olacak. Yaşama sevinci köreltilemeyen, yıkılamayan İzmir halkı da göğsünü gere gere dolaşmaya devam edecek” açıklamasını yaptı.

KİMLER KATILDI?

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye başkanı Mustafa İnce, 27. Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Milletvekili adayları, il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0