CHP’li Bakan'dan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tepki

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada sorulara cevap vermekten ziyade promosyon anlaşmasına yönelik eleştirileri; “FETÖ dili ile konuşma” olarak itham etmesine, teşkilat mensuplarından ve konuyu Meclis Gündemine taşıyan CHP`li Bakan`dan tepki geldi.

CHP’li Bakan'dan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tepki

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP`li Bakan, “Bu dil bize devlet kurumunun basın iletişiminden ziyade A Haber dilini hatırlatıyor. İlginç bir şekilde aynı dili kullanan bazı internet siteleri de hem benimle ilgili hem de hakkını arayan polis memurları ile ilgili zamanında FETÖ’nün yaptığı gibi yalan haber operasyonları yapıyor. FETÖ’cü diyemiyor; teşkilatı  FETÖ’den  temizleyen, 15 Temmuz’dan sonra iç güvenliği sağlayan bu personelin haklı talebini sindirmek için `FETÖ dili` tabirini kullanıyor, biat etmeyen polis memurlarını ve muhalefeti bu şekilde karalamaya çalışıyor. EGM’nin Medya Halkla İlişkiler Protokol Başkanı Levent Eke’nin eski A Haber Muhabiri olduğu ve özgeçmişinden de aslında bir devlet görevlisi olmadığı siyasi bir misyonu yerine getirmek için orada olduğu anlaşılıyor. O yüzden polisi hedef alan bu açıklamaya şaşırmıyoruz. Yalnız bilinmesi gereken şu ki; 330 bin kişilik teşkilatın tamamı bu promosyon anlaşmasının karşısında ve yapılan bu açıklama tüm Polis Teşkilatını hedef alıyor.” ifadelerini kullandı.

Polisin ciddi ekonomik sorunları olduğunu ve bugün KMH ya da kredi kartı borcu olmayan neredeyse hiç polis olmadığını söyleyen CHP’li Bakan, “kamu bankalarına, `polislere icra işlemi yapmayın` talimatı verildiğini duyuyoruz. Hal böyle iken polisin hakkı olan ve alamadığı eksik 20.000 TL tüm polislerin derdine bir nebze olsun derman olacak ve onlara rahat bir nefes aldıracaktır.  Memurunu düşünen bir teşkilat neden bu anlaşmayı iptal ederek yerine yenisini yapmamak noktasında bu kadar direnç gösterir, bu öfkenin ve bu direncin altında ne var ?” diye sordu.

Diğer kurumların yapabildiğini, 330 bin personeli olan EGM neden yapamadı? Promosyon anlaşması karşılığında EGM’ye vaat edilen bir şey var mı?

Diğer kurumların, bankalarla personelleri için yaptığı maaş promosyon anlaşmalarını da örnekleriyle ortaya koyan CHP’li Bakan, “Soru net: Harran Üniversitesi personeline 3 yıl süre için yapılan promosyon ihalesinde 37.257 TL’lik rekor promosyon bedeli alırken,  330 bin personeli  olan EGM bunu neden başaramadı? Aynı süre baz alındığında neden  20.000 TL daha az bedele razı olundu? Bin çalışanı olan bir ilçe belediyesi 3 yıl için 27.500 TL; 6 bin çalışanı olan İETT 23.100 TL promosyon alırken, 330 bin mensubu olan EGM neden 10.600 TL promosyon alıyor diye soruyoruz? EGM bazı bankaların teşekkür mektubu gönderdiğini söylemiş; 3 bin personeli olan kurumlar için kıran kırana rekabet eden bankaların 330 bin personeli olan kuruma teşekkür mektubu göndermesi şaşırtıcı değil mi? Bunun altında yatan sebebi merak ediyoruz, doğrular er geç ortaya çıkar. Maaş promosyonu anlaşmasının bu şekilde yapılmasının nedeninin, `promosyon anlaşmasına karşılık emniyete araç alınması için şart koşulduğu` iddiaları bulunuyor.  Bu iddia doğru mu?  Promosyon anlaşması karşılığında EGM’ye vaat edilen bir şey var mı?  Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı’na veya Emniyet Teşkilatı yardım derneklerine araç alınmış mıdır?  Alınmış ise araç detayları nelerdir?  Söz konusu promosyon anlaşması nedeniyle Emniyet Müdürlerine tahsis edilen araç var mı?” sorularını yineledi.

Polisin maaş promosyonu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya sorduğu sorulara, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ciddiyetten uzak bir şekilde yanıt verdiğini söyleyerek, “net sorulara net cevaplar vererek devlet kurumu olmanın gereğini yapın, her şeyden önce göreviniz olan polis memurunun hakkını hukukunu koruyun, hakkını hukukunu koruyanlara kara çalmayın, devlet adabı bunu gerektirir” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0