CHP'li Sındır Öğretmenevleri çalışanlarının sesi oldu

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Personellerinin farklı statülerde istihdam edilmesinden dolayı yaşanan sıkıntıları ile kadro taleplerini Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Sındır Öğretmenevleri çalışanlarının sesi oldu

Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Personellerinin yaşadığı sıkıntıları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e soran Sındır, “Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Personellerine verilen sözleri tutunuz, devlet yurttaşları arasında ayrım yapmaz. Öğretmen evleri çalışanları kadro bekliyor” dedi.

“SOMUT BİR ADIM ATILMADI”

Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okullarının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi kurumlar olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, “öğretmenevleri çalışanları büyük bir özveriyle üyelerin konaklama, yeme, içme ve eğlenme ihtiyaçlarının karşılanmasında çalışıyor, otelcilik ve turizm sektöründe ihtiyaç duyulan eğitilmiş ara eleman gücünün yetiştirilmesine ciddi anlamda katkı sağlıyor ve sorumluluk alıyor. Fakat Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu kurumlarımda iki farklı statüde personel bulunmakta. Bu statüler; çalışanlar arasında haksızlığın ortaya çıkmasına aynı işi yapan farklı statülerde çalışan personelin motivasyonunun düşmesine neden oluyor. İktidar tarafından yapılan açıklamalarda sözleşmeli ve diğer statüde olanların sorunlarının çözüleceği ifade edilmiş lakin sorunların ve yaşanan sıkıntıların çözümünde her hangi somut bir adım atılmamıştır” dedi.

“DEVLET YURTTAŞLARI ARASINDA AYRIM YAPMAZ”

Türkiye’deki tüm Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu çalışanlarının gözü ve kulağının Ankara’dan gelecek güzel haberlerde olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okullarında istihdam edilen personeller 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre tabi memur ve 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi işçi olarak iki farklı statüde çalışmakta. İş kanununa tabi olarak çalışanların durumu ne yazık ki ötekileştirmeden ve yok saymaktan öteye geçemiyor. Sözleşmeli personeller 7 - 24 saat çalışıyor, emek veriyor ama tüm haklardan mahrum edilerek, kaderine terk ediliyor. Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Personellerine verilen sözleri tutunuz, devlet yurttaşları arasında ayrım yapmaz. Öğretmen evleri çalışanları kadro bekliyor. AKP, kamuda çalışan personelleri baskı kurarak mitinglerine, açılışlara zorla getirmek için harcadığı eforu, yaşanan mağduriyeti çözmek için harcasaydı, kamuda çalışan farklı statüdeki personel arasındaki söz konusu eşitsizliklerin; statü, mali ve sosyal haklara ilişkin adaletsizliklerin tamamını ortadan kaldırabilirdi” dedi.

“SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

Son günlerde sözleşmeli memurlara kadro verilmesi üzerine yapılan çalışmaların seçim yatırımı olduğunun altını çizerek sözlerine devam eden Sındır, “Kadro tüm sözleşmeli çalışanların hakkı. 11 yıldır bu durumu dile getirmekten geri durmadık. 11 yıldır iktidar neredeydi? Hem Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu çalışanlarının sorunların takipçisi olmaya devam edecek, kadro taleplerini dillendirecek hem de 2011 yılında bu tarafa kadro bekleyen tüm sözleşmelilerin amasız, fakatsız, lakinsiz kadro haklarını elde etmeleri için sesimizi yükselteceğiz. Kadro tüm sözleşmeli çalışanların hakkı” dedi.

Sındır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergede şu soruları yöneltti:

1.  Önergenin verildiği tarih itibariyle toplam öğretmenevi ve akşam sanat okulu sayısı kaçtır? Buralarda yer alan personel sayısı nedir?

2.  Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında yer alan personeller hangi statüde istihdam edilmektedir? Statülerine göre sayıları nelerdir?

3.    Sözleşmeli personellerle ilgili yapmış olduğunuz çalışmalar içerisinde “öğretmenevi ve akşam sanat okulu” çalışanlarının da kadrolu olmasına ilişkin bir çalışma var mıdır?

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0