CHP'li Beko, Nobel Barış ödülü için o ismi önerdi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, bu yıl düzenlenecek Nobel Barış Ödülü adaylarından, İzmir’de yaşayan bilim insanı ortopedi ve travmatoloji profesörü Veli Lök’ü işaret etti.

CHP'li Beko, Nobel Barış ödülü için o ismi önerdi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Nobel Barış Ödülü adaylarından, İzmir’de yaşayan bilim insanı ortopedi ve travmatoloji profesörü Veli Lök’ü işaret ederek, Nobel Barış ödülü için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini telaffuz edenlere ise ‘’ Kendisine zarar verirsiniz’’ dedi.

Beko yaptığı açıklamada; Bu yıl Nobel Barış ödülü adayları arasında İzmir’de yaşayan bilim insanımız, ortopedi ve travmatoloji profesörü Veli Lök’ün adının geçmesi övünç duyulacak bir gelişmedir. Bizleri sevindirmiş, göğsümüzü kabartmıştır. Tartışmasız hepimiz ayrım yapmaksızın, bilim insanımıza destek olmalıyız, dedi.

Ne var ki bu haber duyulur duyulmaz siyaseten kirletilmeye ve ortalık bulandırılmaya çalışanların olduğunu belirten Beko; Seçim sürecine giren Türkiye’de siyasi iktidar, halkın yaşamsal sorunlarına çözüm üretme, çareler bulma yerine, koltuğu korumak için muhalefeti, kendinden olmayanı nasıl parçalar, nasıl ezer, nasıl yok ederim hesapları içerisindedir. Ve halkın sorunlarının gündem oluşturmaması için, sahte suni tartışmalar yaratma gayretindedir’’ dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, bu olayda da aynı taktiğe başvurduklarını belirtirken; Nobel Barış ödülü için Erdoğan ismini telaffuz edenler var. Bunu söyleyenler Nobel Barış ödülünün ne amaçla verildiğini, bu zamana kadar kimlere verildiğini ve nasıl bir titiz çalışma sonuncunda verildiğini bilmiyor olmalılar, dedi.

CHP'li Beko ‘’ Şunu da belirtmek isterim ki; Erdoğan’a yalakalık yaparak, ona zarar verirsiniz. Çünkü dünya kamuoyunda pek olumlu değerlendirilmeyen Erdoğan’ı tartışmak, kirli çamaşırlarının ortaya saçılmasına hizmet eder. Unutmayalım ki, iç düşman-dış düşman argümanlarıyla yapılan siyaset ve uygulamalar ödül değil, ceza alır’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0