CHP Karabağlar'da skandal! Seçim gecesi toplanan ıslak imzaları çaycı teslim aldı!

14 Mayıs seçimlerinin olduğu akşam CHP Karabağlar İlçe Başkanlığında skandal bir olay yaşandığı öğrenildi. Seçim bölgelerinde oy sayımı bittikten sonra sandık görevlileri tarafından toplanan ıslak imzaların ilçe başkanlığına getirildiği, yetkili bir isim bulamadıkları için, ıslak imzaları parti çalışanı çaycıya teslim ettikleri, daha sonra tedirgin olan sandık görevlilerinin tutanak tuttuğu iddia edildi. Ayrıca bu ıslak imzaları sisteme parti çalışanın girdiği de ifade edildi.

CHP Karabağlar'da skandal! Seçim gecesi toplanan ıslak imzaları çaycı teslim aldı!

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Kritik seçim sonrası kamuoyunda en çok tartışılan konuların başında ise CHP’nin seçim takip sistemi oldu. Hatta sistemin çökmesi nedeniyle Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Onursal Adıgüzel görevden alındı.

Öte yandan yine bazı seçim bölglerinde YSK’nın sistemine girilen oy sayılarıyla ıslak imzaların uyuşmadığı günlerdir tartışılıyor.

Bu arada bütün bunlar yaşanırken, seçim gecesi Karabağlar’da skandal bir olay yaşandığı öğrenildi.

Karabağlar’daki seçim bölgelerinde sayım döküm işlemi bittikten sonra  sandık görevlileri ve okul sorumluların topladıkları ıslak imzaları teslim etmek üzere CHP İlçe Başkanlığı’na getirdikleri, burada teslim edecekleri bir yetkili bulamadıkları için ıslak imzaları parti çalışanı olduğu belirtilen birine teslim ettikleri ileri sürüldü.

İLÇE BAŞKANLIĞINDA BİLİŞİMLE İLGİLİ MUHATAP BULAMAMIŞLAR

Islak imzaları ilçe başkanı, ilçe sekreteri veya bilişimden sorumlu başkan yardımcısının teslim alması gerekirken, ilçe başkanlığında kimsenin bu durumda ilgilenmediği ifade edildi.

Bunun üzerine ilçede sorumlu birini bulamayan sandık görevlilerinin de ıslak imzaları çaycı olarak görev yapan parti çalışanına teslim ettikleri, ayrıca güvenemedikleri için de tutanak altına aldıkları öğrenildi.

TUTANAK TUTMUŞLAR

Tedirgin olan sandık görevlilerinin “Biz bunu teslim ettik.” diyerek tuttukları tutanağı, “Bakın sizler teslim almadınız. Biz de tutanak altına aldık.” dedikleri öğrenildi.

GENEL MERKEZ’E TAŞINDI!

Karabağlar’daki bu skandal olayın Genel Merkez’e taşındığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya konu hakkında bilgi verildiği, Salıcı’nın ise ‘şimdi önümüzde kritik bir seçim var. Seçimden sonra ilgileneceğim’ dediği iddia edildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0