CHP İzmir’de gözler MYK’da: Yeni il başkanı kim olacak?

CHP MYK’sı çarşamba günü 11:00’de toplanacak. MYK’da İzmir’in yeni il başkanının belli olması bekleniyor. Dışarıdan atamada kulislerde Murat Aydın ismi öne çıkarken yönetim içinden sürpriz bir isim de genel merkez koridorlarında konuşuluyor. Öte yandan yönetimde revizyon ağırlık kazanırken, yeni yönetimde belediye çalışanı isimlerin yer almaması yönünde çalışma yapıldığı iddia edildi.

CHP İzmir’de gözler MYK’da: Yeni il başkanı kim olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel merkezin aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticileri için belirlediği son istifa süresi geride kaldı.

Deniz Yücel’in aday adaylığı için istifa etmesinin ardından 1 numaralı gündemin ‘yeni il başkanı’ olduğu CHP İzmir’de gözler MYK toplantısına çevrildi.

KRİTİK MYK ÇARŞAMBA GÜNÜ
CHP MYK’sı, 4 Ocak Çarşamba günü toplanacak. Toplantıda yeni il başkanının belli olması bekleniyor.

Genel Merkez İzmir’de atanacak il başkanının hem genel seçim hem yerel seçimi yönetmesini isterken, yerel seçimlerde aday olmama şartını masaya koyduğu öğrenildi.

AYDIN İSMİ ÖNE ÇIKTI
Kulislerde il başkanlığı için öne çıkan isim Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de Genel Merkeze ismini verdiği Murat Aydın, il başkanı olarak atanması halinde Büyükşehir’deki grup başkanvekili görevinden ayrılacak.

Aydın’ın hukukçu kimliği, Soyer ile uyumlu çalışması ve bir ekibin içinde yer almaması gibi faktörler nedeniyle il başkanlığı için öne çıktığı iddia edildi.

Süreçte Altan İnanç, Şenol Aslanoğlu, Sinan An, Mehmet Ali Çalkaya, Aytekin Tunus ve Sinan Karamustafaoğlu'nun da ismi atama formülünde geçiyordu. 

Parti kulislerinde bir süredir avukat Adil Akyıldız ismi de il başkanlığı için dillendiriliyor.

YÖNETİM İÇİNDE SÜRPRİZ İSİM: GÖRKEM DUMAN
Öte yandan CHP İzmir İl Yönetimi içeriden başkan seçilmesi için geçtiğimiz hafta hamle yapmış ve yönetimin başkanlık için desteğini alan Çağdaş Kaya kendisi için toplanan imzaları Ankara’ya götürmüştü.

Edinilen bilgiye göre Genel Merkez il yönetimi içinden başkan çıkmasını istemesi halinde ibre İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman’dan yana… Bazı genel başkan yardımcılarının Duman’ın ismini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya verdiği öğrenildi. Duman'ın geçtiğimiz hafta Salıcı ile Genel Merkez'de görüştüğü öğrenildi.  Duman’ın bir ekibin içinde yer almaması, yıpranmamış olması ve Balkan Masası’ndaki çalışmaları nedeniyle Genel Merkez’de karşılığı olduğu öne sürüldü.

YENİ YÖNETİM İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR
Yeni il başkanının yanı sıra yönetim içinde çalışmalar sürüyor. İl yönetiminin 3 yıla yakın süredir görevde olması, yedek  üyenin kalmaması, yönetim içinde süreçte il başkanlığına çok sayıda ismin talip olması ve genel seçimlerden sonra yerel seçim sürecinin de başlayacak olması gibi faktörler nedeniyle yönetimin görevden alınacağı iddia ediliyor.

Yeni yönetim için çalışma yapıldığı ve yönetimde yer almak isteyenlerin sürecin etkin aktörleriyle görüşme trafiğinde bulunduğu öğrenildi. Genel Merkezin yeni yönetimde belediye çalışanlarının yer almasını istemediği iddia edildi. Yönetim görevden alınırsa yeni yönetimde mevcut yönetimden 7-8 ismin yer alabileceği konuşuluyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0