CHP İzmir Milletvekili Adayı Nalbantoğlu; "Huylu huyundan vazgeçmiyor! "

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; seçim çalışmalarını Bornova’da sürdürdü. İlçe Örgütü ile bir araya gelen ve seçim bürolarını ziyaret eden Nalbantoğlu’nun hedefinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamaları vardı.

CHP İzmir Milletvekili Adayı Nalbantoğlu; "Huylu huyundan vazgeçmiyor! "

Nalbantoğlu; “ Bu iktidarın 21 yıldır en iyi yaptığı şey zaten bölmek, ayrıştırmaktı. Huylu huyundan, Allah’la kul arasına girme pahasına vazgeçmiyor. Ülke kıtlıktan kırılıyor;  onlar yine en iyi bildiklerini yapıyor: Karşı karşıya getirelim; çatışma yaratalım! Millet İttifakı’nın yelpazesinde her renk var ve 14 Mayıs gecesi zafer kazacak. İsteyen şampanya içerek, isteyen de secdeye vararak bunu kutlayacak.”  diye konuştu.

CHP’li Nalbantoğlu; Cumhurbaşkanı AK Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın açıklamalarına da atıfta bulunarak; “ Sayın Yıldırım, İzmir’in sevme biçimi ile ilgili naif bir benzetme yapmış. Aslında doğru da söylemiş. Çünkü; İzmir severse tam sever. Sevdiğini belli eder. Sevgisiyle fark yaratır.” ifadelerini kullandı.

Kucaklıyoruz diyor, kutuplaştırıyorlar

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Bakan Bozdağ’ın “ 14 Mayıs gecesi şampanya patlatanları mı secdeye varanları mı sevindireceksiniz? ” sözlerine şu sözlerle tepki gösterdi; “ Kucaklıyoruz diyorlar, kutuplaştırıyorlar. Bunu 21 yıldır yapıyorlar. Bugün de kader seçimi, yol ayrımı ifadelerinin altındaki endişelerini, yine toplumu ayrıştırarak dindirmeye çalışıyorlar. AK Parti iktidarı, kendisi gibi düşünmeyeni, davranmayanı; yaşam ve inanç biçimini kendisi gibi ortaya koymayanı ötekileştirmekten hiç vazgeçmedi. Bakan Bozdağ’ın yaptığı da bu. Bu ülke, hem içen hem de inanan ve ibadetini yapan insanlarla dolu. Demokrasiyi çoğulculuk değil, çoğunluk gibi empoze ederlerken; insan hak ve özgürlüklerini de işte böyle çarpıtıyorlar. Bu açıklamalarda, kendi tabanlarını ellerinde tutma çabasını da görüyorsunuz. Bir çare arayışları var. Çünkü avuçlarından kayıp giden bir iktidar var.”

 İzmir tam sever, fark yaratır

Nalbantoğlu; Binali Yıldırım’ın İzmir sevgisine yönelik açıklamalarına ilişkin de konuştu. Yıldırım’ın açıklamalarının naif ve gerçek olduğunu söyleyen Nalbantoğlu; “ Aslında çok haksız da sayılmaz kendisi. Çünkü, İzmir severse tam sever ve gösterdiği sevgiyle de fark yaratır. Değerlerini, renklerini, tepkisini, duruşunu sonuna kadar sahiplenir. Korkudan örülmüş kaleleri yoktur. İzmir’in ringine çıkmak için; önce İzmir’i, İzmirli olmayı, olabilmeyi anlamak, hatta yaşamak gerekir. Ulusal bir kurtuluş mücadelesinin ateşleyicisi bu kentin koruduğu kırmızı çizgileri vardır.” CHP İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Yıldırım’ın ‘İşgalcilere karşı, istiklal mücadelesi’ sözlerini de “ Çok talihsiz bir yaklaşım ve açıklamadır. İzmir, bu süreçte de İzmirliliğini yapacaktır. Ne  derlerse desinler; Cumhuriyet’in, demokrasi ve adaletin altına imza atacaktır. Pazar günü Gündoğdu Meydanı’ndaki fotoğraf da bunun kanıtı olacaktır.” Sözleriyle değerlendirdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0