CHP'den Menemen'de Tarım Mitingi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinin Menemen'de gerçekleştirdiği Tarım Mitinginde, "Siz dostlarım ne piresiniz ne balık siz tüm özgürlüklere layıksınız ve bu topraklarda özgür ve huzurla yaşayacağız" dedi.

CHP'den Menemen'de Tarım Mitingi...

CHP Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda Tarım Mitingi düzenledi. Mitinge CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu eşi Duygu Aslanoğlu, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve Millet İttifakı il başkanları da yer aldı. 

detail-photo-fancybox-0

SOYER: “SEVGİLİ KARDEŞLERİM SİZ NE PİRESİNİZ NE DE BALIK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2. Yüz yılda aşılması gereken 3 eşik olduğuna vurgu yaptı. Soyer “Bu seçim sadece bir seçim değil, 100 yıl önce atalarımız çok önemli bir eşiği aştılar ve bu topraklarda yaşayan bizleri cumhuriyet ile buluşturdular. Şimdi başka bir eşiği aşmak zorundayız; 1. Adalet 2. Ferah 3. Refah işte bunlar o eşiğin üç aşaması. Ferah demek özgürlük ve huzur demiş. Pireleri bilim adamları bir kavanoza koymuşlar onlarda sıçraya sıçraya kavanozun kapağına  sıçrayıp inmişler, kapağı açmışlar gene aynı oranda sıçramışlar, balıklar da aynı şekilde büyük bir akvaryumda da küçük bir akvaryumda da aynı yere yüzmüşler siz dostlarım ne piresiniz ne balık siz tüm özgürlüklere layıksınız ve bu topraklarda özgür ve huzurla yaşayacağız. Sizi sıktılar sıktılar ama artık yeter, yeter. İkincisi refah; Bu topraklarda refah çok biz dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydik, tüm dünyanın tahıl ambarıydık ama ne oldu o berekete kıran mı kirdi? Buğdayı satardık şimdi ithal ediyoruz. Bu torakların üreticisi neden üretmiyor? Neden biliyor musunuz? İthal ettiğiniz de gümrük vergisi sıfırlanıyor. Yani o ülkedeki çiftçi ile siz haksız rekabete giriyorsunuz, size kaybettiriyorlar neden? Biz başka tarım diyerek yola çıktık ve inandık ki bu topraklar herkesi besleyecek kadar güçlü. Üçüncü mesele ise adalet,  adalet sadece mahkeme salonunda tecelli etmez. Adalet istihdam da fırsat eşitliği, gelirde eşitliktir. Kur Korumalı Mevduat ile 170 Milyar Lira o hesaba para yatıran 125  bin kişinin cebine gitti. Peki, bu para kimindi? Sizin, senin, benim hepimizin parası. O parayı sen   125 bin kişinin cebine değil de bu milletin cebine koyarsan ne yoksulluk ne sefalet kalır o güne de az kaldı. Biz bunu sağlayacağız. İşte 2. Yüz yıla girerken aşmamız gereken eşik demokrasi eşiği ve o eşiği de gençler aşacak gençler” ifadelerini kullandı. 

Soyer Sözlerini şöyle sürdürdü; 

“BEN İKTİDARIN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GASP EDİLEN HAKLARINIZI TAKİP EDECEĞİM”

Genel Başkanımıza da dedim şimdi demokrasi eşiğini aşacak olanlar 2023 kuşağı ve çocuklarınıza torunlarınıza miras bırakacağınız büyük bir onur bu. Çok az kaldı çok güzel günler göreceğiz. Ben diyorum ki biz bu büyük dönüşümü gençler ile beraber gerçekleştireceğiz. Çünkü hiç biriniz bu yoksulluğu, sefaleti hak etmiyorsunuz. Göreceksiniz 15 Mayıs sabahı halkın iktidarına uyanacağız. Herkes sözler verdi bugün biz sizden söz istedik, ben de söz veriyorum 14 Mayıs ertesi günü o özlediğiniz halk iktidarını kurarsak var ya ben de iktidarın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hakkı gasp edilen İzmir’in, Menemen’in haklarını takip edeceğim. Sevgili kardeşlerim bu seçimi kazanıyoruz nereden biliyorum biliyor musunuz? Gerçekten hepimiz çok heyecanlıyız ve çok az kaldı bunu seçimi kazanacağız. Biz refahla yoksulluk arasında, demokrasi ile tek adam arasında bir seçim yapacağız ve biz demokrasiyi seçeceğeyiz bunu biliyorum. Kardeşlerim sözler, gözler yalan söylemiyorsa biz bu seçimi kazanıyoruz. Bu ülkede bir şey değişecek her şey değişecek.”

SOYER’DEN MENEMENE İZBAN MÜJDESİ

Başkan Tunç Soyer, Miting sonunda Menemenlilere ZBAN müjdesi verdi. Soyer, İZBAN’ın Asarlık ve Koyundere’de durağı yok? Olsun mu? Olacak çok az kaldı, büyüyoruz, çalışıyoruz göreceksiniz her iki yerde de durağımız olacak” dedi.

detail-photo-fancybox-1
ASLANOĞLU: "SARAYLARI HALKIN KULLANIMINA AÇACAĞIZ"

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Tarımın dertlerini, çiftçinin sorunlarını konuşacağımız, çözüm önerilerimizi anlatacağımız Tarım mitingimize hoş geldiniz. Menemen Ovası'nın üreticileri, çiftçilerimiz hoş geldiniz. Üreticilerimiz siz olmasanız hepimiz aç kalacağız. Yıllardır sesinizi duymadılar, mazot desteği, gübre desteği, ürün alım desteği, tohum desteği istediniz sağır sultan duymadı. Sizi dinlemedi, yanına gittiğinizde hakaretlerle karşılaştınız. 2016'da Menemenli çiftçi sultana 'anamız ağladı' değinde 'Ananı da al git' denilerek, hakarete uğradı. Bunu 1150 odalı sarayın sultanı dedi. Saraya doymadılar, Ahlat'ta kışlık, Marmaris'te yazlık saray yaptırdılar. 'Bu sarayları sizler için yaptırıyoruz' dediler utanmadan. Aranızda bir kişi bu saraylarda kaldı mı? Bizi kapıdan içeri sokmuyorlar, Allah'ın denizine girmemize izin vermiyor. Bu sarayları alıp halkın kullanımına açmamıza 10 gün kaldı. 10 gün sonra Bay Kemal geliyor. Canım Çankaya Köşkü neyinize yetmedi. Saraylar, saltanatlar sizlerin olsun, az süre sonra bizler onu Çankaya köşküne uğurladığımızda sarayları halkın kullanımına açacağız" dedi. 
Aslanoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: 
Sıkıntılarımız ortak, ekilmeyen tarlalara hep beraber üzülüyoruz. Süt fiyatları nedeniyle kesime ineklerini gönderen çiftçilerimize kahroluyoruz. Hasat zamanından sonra eline bir şey kalmayan çiftçilerimize üzülüyoruz. Neden biz kahrolalım, Çiftçiye destek vermeyenler kahrolsun. Artık bunlara yeter diyelim. Yeter artık söz milletindir diyelim. 21 yıldır ülkeyi yönetenler bunu söylüyor, bizim söylememiz gerekiyor. Yeter söz milletin. 


"ÇÖKEN KARANLIK BİTİYOR"

Sizler inatla tarım ve hayvancılıkla uğraşmaya devam ettiniz, topraklarınızdan kopmadınız. Tarımsal kalkınma sürsün diye devam ettiniz. Tarımsal planlama yerine beton dökeceğini düşünenlere inat devam ettiniz. Samanı bile ithal etti bunlar ama bunlara rağmen sizler devam ettiniz, bu utanç bunlara yeter. Milletin efendisi olmak böyle bir şey. Şimdi sizin zamanınız. Tarlalarımıza, seralarımıza, ahırlarımıza, kovanlara çöken karanlık bitiyor. Mazotta ÖTV yükünü kaldıracağız, gübre ve tohum maliyetinin ayrısını çiftçimize geri vereceğiz. Çiftçi kredisi faizlerini silip yeniden yapılandıracağız. Sulama faturalarını hasattan sonraya bırakacağız. Kaynakları size aktaracağız, sermayeyi tabana yayacağız, finansman sorununu çözeceğiz. Tarımda çalışan kadınlar sosyal destek primlerini devletimiz karşılayacak. 30 yaş altı gençlerimizin primlerini de devlet ödeyecek. 


"REHAVETE KAPILMAK YOK"

Tek bir oyun bile heba olmaması için 14 Mayıs gecesi sabaha kadar sandıklara sahip çıkacağız. Sizler de o gece sabaha kadar sandıklara sahip çıkacağınıza söz verin. Bu seçimi büyük farkla kazanacağız ama rehavete kapılmak yok. Tek bir oyun bile önemli olduğunu biliyoruz. Bu seçim 50 artı 1 ile kazanılacak, o 1 oy dağın ardında olsa, o oyu bulacağız. 14 Mayıs'tan sonra Bay Kemal'in dediği gibi yine baharlar gelecek, Bay Kemal sözünden dönmeyecek. 


GÜNEY: “GÜZEL GÜNLER YOLA ÇIKMIŞ GELİYORLAR”

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, “Menemen ne kadar güzelsin bugün 65 mahallen ile ne kadar güzelsin, Mustafa Kemal’in askerleri, Kubilay’ın emanetçileri cumhuriyetin bekçileri merhaba. Bugün burada milletvekili adaylarımızı sizlere tanıtacağız. Kimlerin aday olduğunu size söyleyeyim; ekmek teknesi gasp edilen kağıt toplayıcılarımız aday, işçilerimiz, çiftçilerimiz, memurlar, madencilerimiz,  KPSS’de yüksek oy aldığı halde atanamayan binler aday, emekçilerimiz, yarı aç yarı tok yaşayan milyonlarımız aday. Millet İttifakı olarak ezilen, yok sayılan tüm kesimlerin adayıyız. Çok önemli bir seçime gidiyoruz; bu seçim pazardan domatesi, biberi tane ile alan ile manda yoğurduna Medine Hurması  ve  kestane balını döküp yiyenlerin seçimidir. Bu seçim yoksul ile lüks ve şatafat içinde yaşayanların seçimidir. Bu seçim kirasından fazla elektrik faturası ödeyen esnaf ile esnafa bu yaşamı reva görenlerin seçimidir. Bu seçim refah içinde yaşayanlar ile gençlerimizi ülkeyi terk etmekten başka çare bırakmayanların  ve o gençlere sahip çıkanların seçimidir.  Bu seçim demokrasi ile otokrasinin seçimidir. Hiç kimse endişelenmesin bu seçimi biz kanacağız ve Sayın Genel Başkanımızı 13. Cumhurbaşkanı yaparak Çankaya Köşküne yollayacak ve Millet İttifakı ile iktidar olacağız iktidar. Güzel günler yola çıkmış geliyorlar. Kadro burada… Bu meydanı doldurdunuz hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0