CHP'den flaş genelge! İl başkanlıklarına gönderildi

CHP Genel Merkezi tarafından 81 il başkanlığına milletvekili aday belirme yöntemiyle ilgili genelge gönderildi. Genelgede, adayların bir kez daha Merkez Yoklaması Yöntemi ile belirleneceği vurgulanırken, "Örgütlerimizin görüşlerinin alınması" ifadesinin "Eğilim yoklaması şeklinde anlaşılmaması gerekmektedir" denildi.

CHP'den flaş genelge! İl başkanlıklarına gönderildi

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandığa gidecek.

Bu kapsamda siyasi partilerde bir yandan seçim hazırlıkları sürerken bir yandan da milletvekili aday belirleme süreci devam ediyor.

CHP Genel Merkezi tarafından il başkanlıklarına "Merkez Yoklaması Genelgesi" gönderildi.

Genelgede Milletvekili Adayları belirlenirken, "Merkez Yoklaması Yöntemi" yapılacağı bir kez daha belirtilirken, "Örgütlerimizin görüşlerinin alınması" ifadesinin "Eğilim yoklaması" şeklinde anlaşılmaması gerektiği ve kesinlikle sandık kurulmaması istendi.

Öte yandan İlçe Örgütleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının da görüşü alınarak, Milletvekili Aday listesinde yer almasını önerilen kişilerin ad ve soyadı bilgileri 3 Nisan Pazartesi gününe kadar tamamlanarak,Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'ya kapalı bir zarf içerisinde teslim edilecek.

İŞTE GÖNDERİLEN GENELGE

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı, il başkanlıklarına gönderilen genelgede şu ifadeler yer aldı;

"14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek "28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine" ilişkin; Milletvekili Adaylarımızın, Tüzüğümüzün 52. maddesi uyarınca, tüm seçim çevrelerinde "Merkez Yoklaması Yöntemi ile belirlenmesine, Parti Meclisi'nin 12 Mart 2023 tarihli toplantısında karar verilmişti.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yapılacak aday tespitinde, İl Örgütlerimizin de görüşlerinin alınması önem taşımaktadır.

"Örgütlerimizin görüşlerinin alınması" ifadesinin "Eğilim yoklaması" şeklinde anlaşılmaması gerekmektedir.

Sandık konularak eğilim yoklaması yapılması şeklinde bir kararımız mevut olmayıp, bu yönde bir uygulama kesinlikle yapılmayacaktır.

Listelerin hazırlanmasında, İl Örgütlerimizin görüşlerinin alınmasından maksat, İl Örgütlerimizin ana kademe ve yan kollara danışarak, bölge dengeleri de gözetilmek suretiyle aday tespiti ve sıralamalarda, Genel Merkezimize yardımcı olacak şekilde kanaat oluşturmasıdır.

Bu nedenle, adayların tespitinde, İl örgütlerimiz tarafından, sandık kurularak, sandıktan çıkan sonuçlara göre aday saptaması yapılması, kesinlikle söz konusu olmayacaktır.

Bu kapsamda; ilinizden Genel Merkezimize müracaat eden, Milletvekili aday adayı listeleri üzerinde;

İlçe Örgütleriniz, Kadın Kollarınız ve Gençlik Kollarınızın da görüşü alınarak, Milletvekili Aday listesinde yer almasını önerdiğiniz kişilerin ad ve soyadı bilgilerinin, en geç 3 Nisan 2023 Pazartesi gününe kadar, Parti Örgütü, Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Oğuz Kaan Salıcı'ya, kapalı bir zarf içerisinde teslim edilmesi hususunda, gereğini ve bilgilerinizi rica ederiz."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0