CHP'den elektrik ve doğalgaz zammı çıkışı: Fatura yine vatandaşa!

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle hükümete sert eleştirilerde bulundu. Gruşçu, “Ülkeyi yönetemeyen AK Parti iktidarı, yanlış politikalarının faturasını her zamanki gibi yine vatandaşa kesti” derken, Sertel, "Yeter artık yaptığınız zamlar yeter. Hangi memura yüzde 7’den fazla zam yaptınız yıl içerisinde? Ama yaptığınız bütün zamlar yüzde 40-50’leri buldu” ifadelerini kullandı.

CHP'den elektrik ve doğalgaz zammı çıkışı: Fatura yine vatandaşa!

CHP Konak İlçe Örgütü, hükümetin enerji ve altyapı politikaları ile son dönemde elektrik ve doğalgaza arka arkaya yapılan zamlar nedeniyle Konak’ta Kemeraltı Çarşısı Girişi’nde toplandı.

Düzenlenen basın açıklamasına CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ilçe yöneticileri, Konak Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

“ELEKTRİK 3 YILDA 2 KATI FİYATINA YÜKSELDİ”

Hazırlanan basın metnini okuyan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Şahsım hükümetinin ucuz ve kaliteli hizmet söylemleriyle özelleştirdiği elektrik dağıtımları, bugün geldiğimiz noktada söylenenin aksine herhangi bir indirim uygulaması yerine, arka arkaya gelen zamlara yol açtı. Ucuzlayacağı ve kalitesinin artacağı söylenen elektrik hizmeti, bu yanlış politikalar sayesinde yalnızca 3 yılda, tam 2 katı fiyatına yükseldi” dedi.

“ZAM YAPMAYA KALKARSANIZ BEDELİNİ ÖDERSİNİZ”

1 Ocak’tan bu yana yapılan iki elektrik zammının toplamda yüzde 22’yi bulduğuna ve doğalgaz ile akaryakıtta her ay düzenli zam yapıldığına dikkat çeken Gruşçu, “Ülkeyi yönetemeyen AK Parti iktidarı, yanlış politikalarının faturasını her zamanki gibi yine vatandaşa kesti. Buradan elektrik şirketlerine de iki çift sözümüz var. Milletin sırtına çökmeye çalışırsanız, elektriğe zam yapmaya kalkarsanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Yarın iktidar olduğumuzda bunun hesabını kesinlikle soracağız” diye konuştu.



BAKAN DÖNMEZ’E ÇAĞRI

Konuşmasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e de seslenen Gruşçu, şunları söyledi:

“Artık şirketlerin değil, vatandaşın refahı için kararlar alın. Yandaşların cebini doldurdunuz, vatandaşın cebini ise yaktınız. Eğer yapamıyorsanız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin liyakat sahibi kadroları vatana ve vatandaşa hizmet etmeye hazırdır”

Hükümetin enerji politikalarının yanı sıra altyapı projelerine de sert eleştirilerde bulunan Gruşçu, “Covid-19 pandemisi dolayısıyla 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında geçerli olan 17 günlük tam kapanma sürecinde, yap-işlet-devret modeliyle inşa ettikleri tüm köprü ve otoyolların araç geçiş garantilerini kullanılmıyor olmalarına rağmen devam ettirdiler” dedi.

“YANDAŞLARA 313 MİLYON LİRA ÖDENDİ”

Gruşçu köprü ve yolların tam kapanma sürecinde neredeyse bomboş kaldığının altını çizerken “Sadece bir günde 135 bin araç garantisi verdikleri Osmangazi Köprüsü bu 17 günlük kapanma sürecinde adeta yosun tuttu ama işletmecilere, yani yandaşlara şahsım hükümeti tarafından tam tamına 313 milyon lira ödeme gerçekleştirildi. Ben buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslenmek istiyorum. Kullanılmayan köprülerin ve yolların ücretleri pandemiyle boğuştuğumuz bu günlerde yandaş müteahhitlere ödenirken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Vatandaşımız evine yakacak götüremezken, esnafımız kepenk kapatırken, emeklimiz ay sonunu getiremezken bu onurlu yurttaşların cebinden aldığınız 313 milyon TL’yi yandaşlara öderken hiç yüreğiniz sızlamadı mı?” diye ekledi.

“O SANDIK BU MİLLETİN ÖNÜNE GELECEK”

Gruşçu konuşmasının son bölümünde “Artık geldiğimiz noktada canı yanan vatandaşlarımız, emeklimiz, gencimiz, işçimiz, esnafımız, ister 18 Haziran 2023’te, ister gerçekleşecek olan bir erken seçimde ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Şu an ülkeyi yönettiğini iddia edenler ne kadar korkarlarsa korksunlar, ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar, o sandık bu milletin önüne gelecek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz veriyoruz, milletimizle el ele, kol kola halkın iktidarını kuracak, vatanımız için yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğiz” mesajını verdi.

Gruşçu'nun ardından CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de bir konuşma yaptı. Sertel, “Türkiye bugünlerde inanılmaz derecede geçim sıkıntısı çeken çaresiz, umtusuz, yüzü gülmeyen insanların memleketi oldu. Buna çok üzülüyorum. Verilen sözlerin tutulmadığı, fakir fukaranın ezildiği, devlet memurlarının, işçilerin emeklilerin değil ayın sonunu, onunu getiremediği bir ülke haline getirdiler. Elektrik faturalarında tablo ağır. Çünkü özelleştirildi ve yandaş şirketlere Türkiye elektrik kurumunun hak ve hukuku satıldı. Onlar da acımasız bir şekilde vatandaşı yok sayarak yalnızca kendi karlarını düşünen özel şirketler haline geldi” dedi.

“YETER ARTIK”

Vatandaşın elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemeyecek durumlara geldiğini rakamlarla açıklayan Sertel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da erken seçim çağrısı yaparak şunları söyledi:

“4 Aralık 2020’de Türkiye’de 590 bin ailenin doğalgazı kesikti, 123 bin ailenin elektrik borucunu ödeyemediği gazetelere not düştü. 16 Aralık 2019’da 14,5 milyon insan borcunu ödeyemediği için elektriksiz kaldı. 14,5 milyon insanı elektriksiz bırakan bir tek adam yönetimi. 5 Nisan 2021’de 3.7 milyon insanın, evin elektriği kesildi. Bir evde 4 kişi yaşadığını kabul edersek 12 milyon insanın elektriği kesildi. Önümüz kış, sıkıntının büyük olacağını görüyoruz. İçinizi karartmak istemiyorum ama doğalgaza peş peşe gelen zamların yetmeyip tek adam tarafından halkın sırtına yeni zamlar yükleneceği kaçınılmazdır. Yeter artık yaptığınız zamlar yeter. Hangi memura yüzde 7’den fazla zam yaptınız yıl içerisinde? Ama yaptığınız bütün zamlar yüzde 40-50’leri buldu. TRT elektrikten yüzde 2 zam alıyor. Bu TRT halkın TRT’si değil. İktidarın borazanı. Oradan da kesintiler var. Halkın sırtına her türlü zulmü yüklemişler.

Seçime davet ediyoruz bu tek adamı. Korkmasın, gelsin, demokrasi kuralları içerisinde. Herkesin sandığa gidip kendi tarafsız Cumhurbaşkanı’nı seçeceği, parlamenter demokratik rejimin kuracağı bir dönemi halkımız özledi. Bunun için yol açın. Sandığı kurun. İnsanlarımız insanca yaşayacağı, yüzünün güleceği bir ülkeyi çok özledi.Biz kardeşiz, dostuz, şanlı Türk bayrağımızın altında, kimseyi ötekileştirmeden kardeşçe yaşamak istiyoruz. Cumhurbaşkanı olacaksa 85 milyonun Cumhurbaşkanı olmalı, Cumhurbaşkanı insanlara terörist damgası vurmamalı, kimseye hakaret etmemeli. Sizin tuzunuz kuru, saraydan her şey çok güzel görünüyor. 12 saat çalışan memur eve ekmeği zor götürürken diğerleri 6-7 yerden para alıyor.  Hakkınız da değil, haram zıkkım olsun”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0