CHP'den AK Parti'ye peş peşe tepki: Sahte Atatürkçülüğünüze İzmir'in ihtiyacı yok

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından 9 Eylül’ün 100. yılını kutlamak için hazırlanan Atatürk'süz sadece Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı görsel nedeniyle başlayan tartışma tam gaz devam ediyor.

CHP'den AK Parti'ye peş peşe tepki: Sahte Atatürkçülüğünüze İzmir'in ihtiyacı yok

AK Parti cephesinden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e yapılan eleştirilere yanıt veren CHP Örgütlenme ve Örgüt Yönetimi İl Başkan Yardımcısı Sadettin Coşkuner, "Çok değil bir kaç yıl önce, kırmızı bültenle aranan teröristi TRT ekranlarına çıkarıp seçim kazanmayı umut eden, FETÖ terör örgütüne devletin onlarca kurum ve imkânını tahsis eden, akıl ve bilim dışı ekonomi politakarıyla ülkeyi dünyanın en yüksek 6. enflasyonu olan ülke haline getiren, Yunanistan'ın işgal ettiği adaları seyreden gafiller seçim yaklaştıkça Atatürkçü kesilmiş." dedi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir ise tepkisini sosyal medyadan gösterdi. Özdemir, " AKP'lileri anlamak mümkün değil bu kadar tutarsızlık olmaz. Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirip aynı konuda bu tutarsızlığı ortaya koymalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kaldı ki sizin sahte Atatürkçülüğünüze İzmir'in ihtiyacı yok. Boşuna çabalamayın. İzmirli Ata'sını her zaman her yerde aynı özlem, sevgi ve minnetle anar. Şüpheniz varsa 9 Eylül'de Gündoğdu Meydanı’na bekleriz. Kutlama nasıl yapılır diye..." dedi.

AK Parti İzmir Başkanlığı tarafından 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla hazırlanan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan görsel yeni bir tatışma başlattı.

AK Parti'nin 100. yıl görselinde Atatürk’e dair bir ibare bulunmamasının yanı sıra sadece Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer alması başta CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP'li vekillerin tepkini çekmişti. CHP'den gelen eleştirilere AK Parti cephesinden ardı ardına yantı gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla CHP’li Yücel’e tepki göstermişlerdi.

Tartışma tam gaz devam ediyor

AK Parti'den CHP'ye ve İl Başkanı Yücel'e gelen sert eleştirilere CHP Örgütlenme ve Örgüt Yönetimi İl Başkan Yardımcısı Sadettin Coşkuner çok sert yanıt verdi.

Coşkuner: Seçim yaklaştıkça Atatürkçü kesildiler

Coşkuner, "Atatürk'süz, 19 Mayıs, 23 Nisan, 26 Ağustos, 30 Ağustos, 9 Eylül, 24 Temmuz, 29 Ekim ve daha niceleri olmaz, kutlanamaz. Çok değil bir kaç yıl önce, kırmızı bültenle aranan teröristi TRT ekranlarına çıkarıp seçim kazanmayı umut eden, FETÖ terör örgütüne devletin onlarca kurum ve imkânını tahsis eden, akıl ve bilim dışı ekonomi politakarıyla ülkeyi dünyanın en yüksek 6. enflasyonu olan ülke haline getiren, Yunanistan'ın işgal ettiği adaları seyreden gafiller seçim yaklaştıkça Atatürkçü kesilmiş. Atatürk ve Cumhuriyet'e en büyük zararı veren zevata bir zamanlar 'gavur' dedikleri İzmir'in Türk tarihindeki yerini, Atatürk'ün kim olduğunu hatırlatan İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel'e hakaret etme cüretinde bulunanlara cevabı ilk seçimde vereceğiz. Ancak partinizde gelişme var. Aferin!  Her türlü hakareti ve suçlamayı yaptığınız İsmet Paşa'yı rahmetle anmaya başladınız. 20 yıl sonra sizde gelişme var. Takdir ediyorum. Genel Başkanımızı, İl Başkanımızı iyi takip edin, çok şey öğrenirsiniz. En azından belki utanır, düzeyli siyaset yapmayı öğrenirsiniz." ifadelerini kullandı.

Özdemir: Sizin sahte Atatürkçülüğünüze İzmir'in ihtiyacı yok!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir'de tepkisini sosyal medyadan gösterdi. Özdemir, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kullandığı afişte 'Barış' değil 'Zafer' diye akıl veren bundan dolayı yaygara koparan AKP'liler 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle hazırladıkları görsellerde sadece Tayyip Erdoğan'ı kullanmışlar. "Atatürk'süz Anma olmaz" diye bu hassasiyeti paylaşan İl Başkanımız Deniz Yücel'e de tepki gösteriyorlar. AKP'lileri anlamak mümkün değil bu kadar tutarsızlık olmaz. Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirip aynı konuda bu tutarsızlığı ortaya koymalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kaldı ki sizin sahte Atatürkçülüğünüze İzmir'in ihtiyacı yok. Boşuna çabalamayın. İzmirli Ata'sını her zaman her yerde aynı özlem, sevgi ve minnetle anar. Şüpheniz varsa 9 Eylül'de Gündoğdu Meydanı’na bekleriz. Kutlama nasıl yapılır diye..." ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0