CHP'de 3 ilçede koltuk için sürpriz isimler!

CHP İzmir’de aday adaylığı istifası nedeniyle başkanlık koltuğunun boşaldığı Karşıyaka, Karabağlar ve Ödemiş’te atama formülü öne çıkarken, sürpriz isimler gündeme geldi.

CHP'de 3 ilçede koltuk için sürpriz isimler!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) genel merkezin aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticileri için belirlediği son istifa süresi geride kalırken, İzmir’de İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis de milletvekili olma hedefiyle görevlerinden ayrıldı. 

CHP İzmir’de yeni il başkanı mesaisinin yanı sıra 3 ilçede yeni ilçe başkanının kim olacağı da merakla bekleniyor.

Genel Merkez’in istifa eden ilçe başkanlarına yerlerine gelecek isimlerin yeni il başkanının kim olacağı sorusu ortadan kalktıktan sonra belirlenmesinden yana tavır koyduğu öğrenildi. 

3 ilçede de yeni başkan noktasında dışarıdan atama formülü öne çıktı.

KARŞIYAKA’DA YACAN SÜRPRİZİ

CHP Karşıyaka’da Serdar Koç’un vedasının ardından  yeni başkanlık için yönetim içinden Seydi Önder, Hüseyin Çoban ve Fehmi Yılmaz, dışarıdan ise meclis üyeleri Serdar Aktop ile Deniz Aydoğan ile Ticaret Odası Katip Üyesi Ali Yaramışlı isimler dillendiriliyordu. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçilmiş yönetimin devam etmesinden yana olduğu, yeni başkanın ise içeriden ya da dışarından her ihtimalde bir konsensüsle belirlenmesinden yana tavır koyduğu bildirildi. 

Karşıyaka’da sürpriz bir isim gündeme geldi. CHP Parti Okulu Bölge Koordinatörü, Karşıyaka Belediyesi Başkan Danışmanı Rafet Yacan’ın ismi ilçe başkanlığı için öne çıktı.

KARABAĞLAR’DA AĞABEY FORMÜLÜ

CHP Karabağlar’da ise Mehmet Türkbay’ın ayrılığı sonrası ilçe yöneticisi Ekincan Aksoy ismi öne çıkmıştı. Ancak Aksoy’un yaşının genç oluşu nedeniyle süreci yöneten aktörlerle Genel Merkez’in kentin en büyük ilçelerinden Karabağlar için deneyimli bir isim olması konusunda fikir birliğine vardığı öğrenildi.

Kulislere Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Sözüpek ismi düştü. Sözüpek’in uzun yıllardır ilçede siyaset yapması, ilçeyi ve örgütü yakından tanıması, seçim süreçlerinde aktif rol alması gibi faktörler nedeniyle başkanlık için bir adım öne çıktığı iddia edildi.

ÖDEMİŞ'TE BOYACI VE TURAN

CHP Ödemiş’te ise Hamdi Halis sonrası dışarıdan atama öne çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in ve ekibinin hem genel hem de yerel seçim yönetecek bir isim arayışında olduğu ve bu kapsamında görüşmeler yaptığı ifade edildi. Kulislerde iki isim öne çıktı. Ödemiş’te başkanlık için il disiplin kurulu üyesi Erdem Boyacı ile meclis üyesi Mustafa Turan’ın ismi öne çıktı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0