Cemevlerine yönelik saldırıda sıcak gelişme!

Ankara'da cemevlerine saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 3 şüpheli savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderildi. 3 şüpheliden Ahmet Ozan K. tutuklanırken diğer 2 şüpheli ev hapsi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Cemevlerine yönelik saldırıda sıcak gelişme!

Ankara’da cemevlerine saldırıyla ilgili gözaltına alınan üç kişi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Terörle Mücadele Dairesi’ndeki ifadelerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Üç kişi, savcılıktaki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

Saldırıların yapıldığı gün gözaltına alınan A.O.K.’nin, hakimlikteki ifadesinde; “Ben iki ay öncesine kadar esrar maddesi kullanırdın. Artık kullanmıyorum. Yaşadığım olaylarda ölümden döndüğüm için son bir kez bir şey yapmak istedim. Kimseden talimat almadım” dediği öğrenildi.

Sorgulamanın tamamlanmasının ardından, A.O.K.; “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ve “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçlamalarıyla tutuklandı.

Diğer şüpheli Ç.C.B ve B.G.’nin ise aynı suçlamalar karşısında adli kontrol altına alınmalarına karar verildi. İki şüphelinin yurt dışına çıkışlarına yasak kondu. Ayrıca iki şüphelinin elektronik kelepçe takılarak konutlarını terk etmelerinin engellenmesine karar verildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

Ankara'da 30 Temmuz'da Alevi STK'leri ile cemevine saldırı düzenlenmişti. Aracıyla Eskişehir'e kaçmak isteyen şüpheli A.O.K, Ankara'ya 70 kilometre uzaklıkta yolda yakalanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine A.O.K. ile irtibatlı oldukları belirlenen Ç.C.B. ve B.G. de gözaltına alınmıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0