Canlı bağlantı ile ihtiyaç tespiti

Yaşanan depremin ardından afet bölgesine destek için harekete geçen Bornova Belediyesi, yardım malzemelerinin ihtiyaca uygun ve ihtiyaç duyulan noktalara ulaşması için sürekli bölge ile iletişim halinde. İlçe genelinde toplama merkezleri ve muhtarlıklardan alınan yardımlar, Atatürk Spor Salonu’nda oluşturulan ana depoda sınıflandırıldıktan sonra bölgeden düzenli olarak gelen ihtiyaç bilgilerine göre sevk ediliyor.

Canlı bağlantı ile ihtiyaç tespiti

Meclis üyeleri, oda başkanları, STK’lar ve ilgili birimlerle Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Afet Koordinasyon toplantısında  Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Toplantıda, deprem bölgesinde bulunan Bornova Belediyesi ekipleri ve milletvekilleri ile de telefonla iletişim kuruldu; bölgeye yardım malzemesi taşıyacak TIR’ları, gidecekleri yerin ihtiyaçlarına göre hazırlandı.

Kazma, kürek, kesici ve kırıcı

Telefon görüşmelerinde ekiplerin bölgeye ulaşmasıyla arama kurtarmada kullanılmak üzere makine teçhizat ihtiyacının arttığı bilgisini alan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  “Şu anda arama kurtarmada kritik saatler yaşanıyor. Zaman giderek daralıyor. Hepimiz enkaz altından gelecek mucize haberleri bekliyoruz. Tek bir can bile çok önemli. Hızla kazma, kürek, demir kesici ve beton kırıcı gibi kurtarmada ihtiyaç duyulacak ekipmanları bölgeye sevk edeceğiz” dedi.

En büyük ihtiyaç sıcak bir yuva

İzmir depremi nedeniyle önemli bir deneyimleri bulunduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Benzer süreçleri yaşamıştık. Bundan sonra en büyük ihtiyaçlardan biri barınma olacak. Koca şehirler neredeyse yok oldu. Bugün ayakta kalan binaların ne kadar güçlü ve sağlıklı olduğunu tespit etmek de kısa sürede mümkün olmayacak. Bölgede konteyner ve çadır kentler kuruluyor ancak biz de bu konuda elimizden geleni yapacağız. Depremzedelerin en büyük ihtiyacı sıcak bir yuva olacak. Belediyemizin tüm tesis ve konuk evlerinde konaklama imkanı sunacağız. Ayrıca Bornova’da bulunan otellerle görüşüyoruz. Depremzedelere evlerini açmak isteyen değerli Bornovalılar da olabilir. İletişim Merkezi ile irtibata geçerlerse bölgeden gelecek depremzedeleri bu evlere yerleştirebiliriz. Yaşadığımız bu zor günleri dayanışma ile aşacağız” dedi.

Oda başkanları ‘Üzerimize düşeni yapacağız’

Toplantıya katılan İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ve Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata ise üyeleriyle birlikte hazırladıkları birer TIR giysi, bot, yatak gibi yardım malzemelerinin Bornova Belediyesi işbirliği ile ulaştırılacağını ifade etti.

Yalçın Ata, Bornova belediyesi ile işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek, “Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bizde Site olarak bu konuda elimizden geleni yapmak istedik. Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ öncülüğünde başlatılan kampanyaya destek olmak istedik” dedi.  İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ise ülke genelinde eczacılar olarak bölgeye acil tıbbi malzeme desteği gönderdiklerini belirterek, “Ülkemizde yaşanan bu acılarında insanlarımızın yanında olmak, onları düştükleri yerden kaldırmak için ve hayatlarını devam ettirmelerine yardımcı olmak konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Belediyemiz ile her zaman işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Depremin ardından Bornovalıların belediyeye ait merkezlere teslim ettiği kazak, mont, çocuk kıyafeti ve ayakkabısı ile battaniye gibi 120 bin parça öncelikli yardım malzemesi ve tonlarca gıda yardımı, depremin ardından iki günde 6 tırla afet bölgesine gönderildi. Atatürk Spor Salonu’nda oluşturulan depolama alanında gönüllerin de yer aldığı çalışmaları yerinde takip eden Başkan İduğ, toplama merkezlerine yardım malzemesi getiren vatandaşlar ile tasnif ve paketlemede destek veren gönüllü gençlere gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0