Büyükşehir Meclisi'nde emsal alan artışları tartışma konusu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının üçüncü birleşimi Meclis Başkanı Tunç Soyer’in yokluğunda Başkan vekili Mustafa Özuslu yönetiminde toplandı.

Büyükşehir Meclisi'nde emsal alan artışları tartışma konusu oldu

İzmir Büyükşehir Meclisi'nin son oturumunda gündem emsal alan artışı oldu. İzmir'de yaşanacak olası bir depremin merkezi etkileyebileceği tartışmaları meclisin ana gündem maddesi oldu.

AK Parti Balçova meclis üyesi Erhan Çalışkan tasarruf yapılması gerektiği konusuna dikkat çekerek: ‘’İzmir Büyükşehir Belediyesi şirket ve şirket yönetimine güvenmiyoruz. Sermaye artışı ne gerekçeyle oldu diye sorunca İZFAŞ örneğinde de olduğu gibi personel, elektrik gibi giderleri öne sürüyorlar. Fuarları kendileri değil fuar şirketleri aracılıklarıyla ucuza yaptırdıklarından ötürü arta kalan para nereye gidiyor bilmiyoruz. Her sene verilen para yetmiyor denilerek sermaye artışı talep ediyorlar. Bu gibi talepler yerine tasarrufa gidilerek farklı çözüm önerileriyle halledebilir bu meseleler bundan dolayı biz bu artışı veto ediyoruz.’’ dedi. 

ÖNERGEMİZ İZMİR’İ RAHATLATACAK! 

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ‘’Emsal alanlar konusuna neden imza attılar? Neden siyasi olarak sorumluluğu yalnızca bizim üzerimize atıyorlar? Kentin birçok yerinde sıkıntı var. Yolun bir tarafı Karşıyaka bir tarafı Bornova bunun çözümü Çiğli’de yapılan vatandaşların belirli alanlarından feragat ederek yol yapılması gibi emsal proje üzerinde yüzde 30 vererek yerlerini aldık. Biz de bugün burada insanların mağduriyetini gidermek adına oy birliği yapıyoruz. Bizim verdiğimiz bu önergeler İzmir’i rahatlatacak.’’ dedi.  

VATANDAŞIN İŞBİRLİĞİNİ BEKLİYORUZ 

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın: ‘’Bu önerge istisnai bir sorunu çözmek amacıyla verildi. Herkes için en önemli sorunları hızlı bir şekilde çözmek için buradayız elbette her sorunu çözemez fakat elimizden geldiğince bu sorunu çözmek için gayret içindeyiz. Yasal çerçeve içinde yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalışıyoruz yargı nezdinde bu önergenin sorunlarını çözmek adına vatandaşın da işbirliğini bekliyoruz.’’ dedi. 

‘GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ’ 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ‘’Önergenin istisnai bir sorun olduğunu dile getiriyorsunuz fakat Bayraklıya var da Bornova’ya Karşıyaka’ya yok mu bu istisnai şeyler? Neden yapılıyor bu proje deprem dolayısıyla yapılıyor. Bayraklı’da deprem sebebiyle olan yıkımın başka ilçelerde de olmayacağının garantisini kim verebilir? Günü kurtarmak adına aldığınız önlemler gelecekte yaşanacak olan sıkıntıları önleyemez. Yasalar bağlayıcıdır fakat istisnalar yalnızca bir ilçe için yapılmaz büyükşehir herkesin belediyesi. Dolayısıyla buna uygun çözümler alınmalı. Diyebilir misiniz ki Bayraklı’daki yapılar dayanıksız fakat Bornova’daki dayanıklı bu bir eşitsizlik oluşturuyor. Bir şeyi yapmak için yapıyor olmak sorunları çözemiyor.’’ dedi.

AMACIMIZ DEPREM İLE MÜCADELE

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın; “Özetlemek adına deprem sonrasında oluşan hasar ve riskler için ne yapabiliriz diye konuştuk ve aldığımız karar doğrultusunda Bayraklı'yı sorunlu yerleri hariç deprem alanları oluşturmak ve tespit edilen bina için emsal artışı verdik ve diğer ilçeler için de emsal artışı verdik tek farkı... Bayraklıda bu kararı almak görece kolay olmasına rağmen yargı engeline takıldık ama diğer ilçeler için yürütmeyi durdurma kararı verildi. Baştan beri bayraklının sorunlu olduğunun herkes farkında. Zaten yoğun kentleşmenin bulunduğu yerde yeşil alan, park alan yapmak yüzde 20 sınırında bırakmak olmamalı diye tartıştık.” açıklamasında bulundu. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0