Büyükşehir'de TİS krizi büyüyor... ESHOT kontak kapatacak

İZELMAN’da devam eden TİS görüşmeleri verilen ücret zammından dolayı tıkanırken Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu Şubeler, ESHOT otobüsleri de dahil olmak üzere her an aldıkları iş bırakma kararını hayata geçirebilir. İş bırakma kararının kapsamı, süresi ve zamanı gün içinde ilan edilecek.

Büyükşehir'de TİS krizi büyüyor... ESHOT kontak kapatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZELMAN’da örgütlü Genel İş İzmir 1 ve 3 Nolu Şubeler ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ve belediye bürokratları arasında dün on ikinci kez bir araya geldi.

7 binin üzerinde işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde geriye taban ücreti zammı, üçüncü enflasyon zammı ve işe devam teşvik primi gibi 4 madde kalmıştı.

Oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir zam teklifi daha sunuldu. Belediye bürokratları daha önce vermiş oldukları yüzde 36’lık zammı yüzde 40’a yükseltirken bu teklif de sendikacılar tarafından kabul görmedi.  Sendika yöneticileri ise yüzde 75’lik zam talebini yüzde 60’a kadar çekebileceklerini iletti.

İŞ BIRAKMA KARTI MASADA
Masada anlaşma sağlanamazken sendikanın belediye otobüsleri dahil bütün birimleri durdurma kartını masaya sürmesi üzerine belediye bürokratları akşam saatlerinde yeni bir görüşme teklif etti.

Verilen teklifler hakkında sendika binasında işyeri temsilcilerine bilgilendirme yapan sendika bürokratları ikinci yapılacak görüşmeye geçti.

2'İNCİ TEKLİFTE BEKLENTİNİN ALTINDA!
İkinci görüşme ise gecenin ilerleyen saatlerinde sonlandı. Görüşme sonrası yeniden işyeri temsilcilerine açıklama yapan sendika temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son zam teklifinin beklentilerin altında kaldığını açıkladı.  Büyükşehir bürokratları yüzde 40’lık zam talebini yüzde 2 daha artırarak yüzde 42’ye çıkardı. Bu teklif de sendikacılar tarafından kabul edilmedi.

EYLEM KARARI AÇIKLANACAK
Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal “Toplu sözleşme görüşmeleri bizim için bu akşam sonlandı. Verdikleri teklifin bizim için geçerliliği yok. İki şube bir araya gelerek yapacağımız eylemin açıklamasını yapacağız. Bundan sonra karar işçinin ve şubenin olacak. Bu saatten sonra yapacak tek şey var, örgütlü gücümüzü kullanarak yolumuza devam etmek. Gerçekten derdimiz ortalığı germek değil. Seçim üstü kimseyi bir yere sıkıştırmaya çalışmak değil. Derdimiz geçinmek. Ülkenin geldiği noktada aldığımız ücretler açlık sınırının altına düşmeye başladı. Tek derdimiz daha rahat bir yaşam. Yok diyorlarsa da biz güçlü bir örgütüz. Direnciniz, inancınız daha yüksek olsun” dedi.

Her iki şubenin de aldığı karar doğrultusunda ESHOT otobüsleri de dahil olmak üzere iş bırakma kararının uygulanması bekleniyor. İş bırakma kararının kapsamı, süresi ve zamanı gün içinde ilan edilecek. 

60 GÜN GERİ SARIYOR!
Öte yandan TİS görüşmesinde son 60 günlük süreç geçtiğimiz günlerde başladı. Bu süreçte taraflar anlaşmaya varacak ya da büyükşehirde çalışan binlerce işçi greve çıkacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0