BÜYÜK DEPREMİN ALIŞTIRMALARI!

İstanbul Valiliği'nden Deprem Açıklaması Geldi

BÜYÜK DEPREMİN ALIŞTIRMALARI!

Marmara Denizi'nde deprem meydana geldi. AFAD, Marmara Ereğlisi açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 6.83 olarak kaydedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir" denildi.

"BUNLAR BÜYÜK DEPREMİN ALIŞTIRMALARI"

Haber Global yayınına katılan Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremle ilgili şunları söyledi:

Kuzey Marmara'da iki deprem bekliyoruz. Biri Küçükçekmece bir tanesi de Marmara Ereğlisi önü diye. Bu deprem 7 ile 7.2 arasında. Bir hafta önce de Şarköy'de oldu. Aynı kırık üzerinde Tekirdağ kolu üzerinde deprem olmaya başladı. Tekirdağ kolu Büyükçekmece'den başlıyor, buradan Kumburgaz'a oradan Silivri'ye geçiyor. Depremin olduğu yer Tekirdağ kolunun odak noktası. Buradan kırık devam ediyor, Uçmakdere'den Yayaköy'e gidiyor. Bu kez öyle bir izlenim veriyor ki Marmara'nın içinden devam edecek ve Gelibolu kesiminden kırılma yapacak. Bunlar büyük depremin alıştırmaları.

"HERHANGİ BİR ZAMANDA BUNUN ÜZERİNDE BİR DEPREM OLACAK"

Prof. Dr. Okan Tüysüz ise şu değerlendirmelerde bulundu:

Bilgiler giderek akıyor, daha doğru şeyler söyleme şansına zaman içinde sahip olacağız. Deprem 26 Eylül 2019 depremi ile aynı yerde. Kuzey Anadolu Fayı'nın kollara ayrılarak devam ettiği bölgeye karşılık geliyor. Bölge kritik bir bölge, önemli bir bölge deprem açısından. 17 Ağustos'tan sonra deprem beklentisini hepimiz biliyoruz. Bu da ya ana koldaki küçük bir kırılma ya da ana kola paralel küçük bir kırılma. Bu bakımdan biraz beklemek, depremi takip etmek gerekiyor. Herhangi bir zamanda bunun üzerinde bir büyük deprem olacak, bunun üzerinde bilimsel çalışmalar da onu gösteriyor. Önemli olan, gelecek depreme hazır olmak. Şarköy'de geçen hafta olan depremle bir ilgisi görülmüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0