Buca’da 'iktidar' yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nın "Demokrasi'ye Işık Yak" sloganıyla düzenlediği fener alaylı kortej dün akşam Buca'da gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kortej yürüyüşünde coşkulu kalabalığa seslenen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “14 Mayıs günü Halil İbrahim Sofrası’na oturanlar kazanacak. Millet kazanacak. Her şey çok güzel olacak” dedi.

Buca’da 'iktidar' yürüyüşü

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne kadar “Demokrasi’ye Işık Yak” sloganıyla İzmir’in farklı ilçelerinde düzenlediği fener alaylı korteji dün akşam Buca'da gerçekleştirildi. 

BUCALILARDAN KORTEJE BÜYÜK İLGİ

Büyük ilgi gören korteje İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültekin, İzmir Milletvekili adayları Sevda Erdan Kılıç, Yüksel Taşkın, Ednan Arslan, Burak Kotan,  meclis üyeleri,  çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Buca Demokrasi Meydanı’ndan başlayan fener alayı Şirinyer Forbes Sevgi Yolu’nda son buldu. Bando eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş boyunca marşlar okunup, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Hak, hukuk, adalet" sloganları atıldı. Güzergâh üzerinde araçlarında olan vatandaşlar korteje kornalarıyla, evlerinde olanlar ise balkonlardan bayrak sallayarak eşlik etti.

SOYER: “SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Coşkulu kalabalığa seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  “15 Mayıs’ta şahane bir sabaha uyanacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Emeğin, alın terinin, namusun, dürüstlüğün, erdemliğin iktidarını kuracağız. Çok az kaldı. Bu sandıklara namusumuz gibi sahip çıkacağız. Onlara, Yüksek Seçim Kurulu’na götürülmesine kadar son gücümüzle sımsıkı sahip çıkacağız. Çünkü o sandıklar yüzyılın iktidarını belirleyecek” dedi.

KILIÇ: “HALİL İBRAHİM SOFRASI’NA OTURANLAR KAZANACAK”

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir sofra kurduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bu sofra bereket sofrası, bu sofra rahmet sofrası, bu sofra adalet sofrası, bu sofra hak sofrası, hukuk sofrası. 14 Mayıs günü bu sofraya oturanlar, Halil İbrahim Sofrası’na oturanlar kazanacak. Millet kazanacak. Her şey çok güzel olacak.”  

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0