Bu pazarda TL geçmiyor!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Çarşamba günleri Kuşadası Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nde kurulan kıyafet pazarında bütün ürünler Euro ile satışa sunuluyor.

Bu pazarda TL geçmiyor!

Kuşadası Belediyesi’ne ait kapalı pazaryerinde Çarşamba günleri yerel esnaf tarafından kurulan kıyafet pazarında Türk lirasının geçmemesi dikkat çekiyor. Yaz aylarında yabancı turistlerin akınına uğrayan kıyafet pazarında tüm etiketler Euro ile belirleniyor. Esnaf, ürünlerin Euro üzerinden satışa sunulmasını yerli halkın alım gücünün düşmesine bağlıyor.

‘KENDİ VATANDAŞIMIZ ALIŞVERİŞİ UNUTTU’
Ekonomik krizin ve geçim derdinin Türk vatandaşlarının alım gücünü etkilediğine değinen esnaf Abdullah Canan, ‘’ Yıllardır bu pazarda tezgâh açıyorum. Özellikle bu sene kendi vatandaşımız alışverişi unuttu. Biz de mecburen turiste hitap etmeye çalışıyoruz. Sattığımız ürünlerin yüzde 98’ini yabancı turiste satıyoruz. Esnaf da ekmeğinin derdinde bir yerden kazanmamız lazım ki evimize ekmek götürelim. Bu yüzden ürünlerimizi Euro üzerinden satıyoruz’’ dedi.

'TÜRK LİRASI KURTARMIYOR’
Pazaryeri esnaflarından Arif Çakın, ‘’ Etiketlerin Euro olmasının nedeni Türk lirasının bizi kurtarmaması. Maalesef paramızın değeri kalmadı. Alım gücü turistlerde var. Türk müşterilerimiz gelip bakıyor fakat alamıyor. Vatandaşımız da mağdur ucuz ürün arıyor fakat esnaf olarak biz de mağduruz kâr edemiyoruz. Bu yüzden en azından sezonda yabancı turiste hitap ederek ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0