Bornova’ya 550 milyon liralık değer

Bornova Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ikinci oturumunda Bornova Belediyesi 2022 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un bütçe rakamlarını anlattığı sunumunun ardından yapılan oylamada Faaliyet Raporu onaylandı.

Bornova’ya 550 milyon liralık değer

Bornova’ya 550 milyon liralık değer
 
2022 yılındaki yatırım miktarının 131 milyon lirayı bulduğunu belirten Başkan İduğ, “Yaptığımız tasarruflar ve yatırımlarla göreve geldiğimiz günden bu yana Bornova’ya 550 milyon liralık değer kazandırdık” dedi. Güçlü bütçenin oluşturulmasındaki dört adımı da açıklayan Başkan İduğ, bunların bütçe disiplini, kaynakların rasyonel kullanımı, gelir arttırıcı tedbirler, yeni gelir kaynaklarının oluşturulması olduğunu söyledi. Başkan İduğ, Bornova Belediyesi'nin ne SGK’ya ne de başka bir devlet kurumuna borcunun olmadığının da altını çizdi.

 
Güçlü bütçeye giden yolda dört adım
 
Kaynağı kendi içinde projelerle Bornova Belediyesi'nin mali yapısını güçlendirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, araç alımları başta olmak üzere asfalt şantiyesi, Çamdibi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, kız öğrenci yurtları gibi Bornova'ya yıllarca hizmet edecek büyük yatırımları kazandırdıklarını söyledi.

 
40 ilden daha büyük bütçe
 
Türkiye’nin 40 ilinden daha büyük bütçeye sahip olduklarının altını çizen Başkan İduğ, “Belediyenin mali gücünü arttırmak çok önemli. Bu sayede işçilerimizle imzaladığımız toplu sözleşmenin ardından geriye dönük 6 aylık ödemelerin tamamını tek seferde yapabildik” dedi.
 
Kalıcı yatırımlara önem verdiklerini söyleyen Başkan İduğ, “Bu anlayışımız sayesinde 2022 yılında Bornova’da 42 milyon liralık asfalt ve yama çalışması yaptık. 2023’te aynı yatırımı 100 milyon liralık düzeye çıkarmayı hedefliyoruz.  Başkan İduğ göreve gelmeden önce Bornova'da yol ile ilgili şikayetlerin yüzde 52 düzeyinde olduğunu şimdi ise bu oranın yüzde 26’ye düştüğünü söyledi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0