Bornova’da çiftçiye sözleşme desteği

Bornova Belediyesi, tarım üreticilerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve üreticiler ile “Sözleşmeli Çiftçilik Tarım Projesi” protokolü imzalayarak Coğrafi İşaret Tescili alınan Bornova Kınalı Bamyası’nın üretimine başlandı.

Bornova’da çiftçiye sözleşme desteği

Protokol 5 ayrı köyden projeye katılan 5 üretici ile Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici ve Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Göksel Eralp arasında imzalandı.

“Sözleşmeli Çiftçilik Tarım Projesi” ile Bornova Kınalı Bamya’sının üretimine başlandı. İlk etapta 5 köyde 5 üretici ile hazırlanan çalışmada Yakaköy Mahallesi’nde ilk tohumlar toprakla buluştu. Çalışma kapsamında Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığı ile üreticilerin traktör, tohum, teknik danışmanlık, gübre gibi girdileri de ücretsiz bir şekilde karşılanıyor. 

"Üreticinin yanındayız"

Misket Üzümü ve Kınalı Bamya’nın Bornova’nın Coğrafi İşaret Tescili bulunan iki ürünü olduğunu ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Bu protokol sürdürülebilirlik açısından çok önemli bir çalışma. Türkiye'ye örnek olması gereken bir model. Türkiye’ye ürettikten sonra satan değil, üretmeden önce planlayan ve pazarlayan bir marketing sisteminin gelmesi gerekiyor. Bu sözleşmenin ana şekli de kurumsallaşma, sürdürülebilirlik. Bunu başarmak için de yerel yönetimlerin üretici ile birlikte çalışması gerekir. Biz destek anlamında her zaman üreticilerimizin yanındayız”dedi.

Bornova Belediyesi ile her zaman işbirliği içinde olduklarını ve her türlü desteği aldıklarını ifade eden Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici ve Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Göksel Eralp te Başkan İduğ’a teşekkür etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0