Bornova'da asfalt seferberliği: Kaç ton üretildi?

Kurduğu Asfalt Üretim Tesisi ile Bornova genelinde yol sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, kendi tesislerinde ürettiği asfaltla, kendine ait makine ve ekipmanla ilçe genelinde yoğun bir çalışmaya başladı. Kurulan tesis ile çalışmaların hızlandığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Asfaltlama sezonunun açıldığı 15 Mart’tan bu yana 12 bin ton asfalt ürettik. Bu asfaltın 7,5 tonluk kısmı ile 5,5 kilometre yol yenilendi, 4,5 tonluk kısmı ile ilçe genelinde 22 bin metrekare yama yapıldı” dedi.

Bornova'da asfalt seferberliği: Kaç ton üretildi?

Bornova’nın en çok öne çıkan sorunlarının başında bozuk yollar geldiğin hatırlatan Başkan İduğ, “İlk etapta eskiyen ya da yoğun kullanım nedeniyle bozulan sokaklardaki asfaltları yenileyerek çalışmaya başladık. Fakat yollardaki bozukluğun asıl sebebi internetten doğalgaza kadar pek çok alanda yapılan altyapı kazıları. Normalde bu altyapı kuruluşlarının kazdığı yeri onarması gerekiyor fakat çeşitli nedenle bu süreçler aksıyordu. Hukuki altyapıyı hazırladık, Belediye olarak kazıları yapan kuruluşlarla protokol imzalamaya başlıyoruz. Yakında yapılan çalışmaların ardından ilgili kuruluşu beklemeye gerek kalmaksızın belediye olarak biz gerekli tamiri yapacak, ücretini de ilgili kuruluştan tahsil edeceğiz. Bornova içinde sorumluluk sahamızda bulunan alanların tamamına bu sayede müdahale edeceğiz” diye konuştu.

Kurumlar arası iletişim

Yaptıkları çalışma ile kurumlar arası iletişimi de arttırmayı hedeflediklerini öne süren Başkan İduğ, “Mümkün olduğu ölçüde kurumların altyapı kazısı takvimlerini birbirine yaklaştırmaya da çalışıyoruz. Bu sayede bir bölgeye ya da bir sokağa girildiğinde o alanda doğalgaz, elektrik, internet, kanalizasyon ne varsa bir seferde yapılmasını, sonunda da tek bir seferde kapatılıp çıkılmasına amaçlıyoruz. Elbette kolay bir süreç değil, her kurumun kendi yatırım takvimi ve öncelikleri var. İlk etapta kurumların çalışmalarının bittiği sokaklarla başlayacağız. Neticede kısa süre sonra yeniden kazılacak bir sokağı asfaltlamak da doğru değil. Bornova’nın bu en köklü sorununu ortadan kaldırmak için yola çıktık, yaptığımız yatırımlarla kentimize en az 30 yıl hizmet edecek altyapıyı oluşturduk” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0