Bornova Belediyesi'nden tarımsal kalkınma hamlesi

Bornova Belediyesi tarımsal üretimin daha bilinçli bir şekilde yapılması ve ilgi duyan herkesin doğru bilgilere ulaşabilmesi için çalışmalarını ve desteklerini sürdürüyor.

Bornova Belediyesi'nden tarımsal kalkınma hamlesi

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen teorik sebze yetiştiriciliği eğitiminde ziraat mühendisleri tarafından bitki zararlıları ve hastalıklarıyla mücadele, verimin arttırılmasına yönelik bilgiler verildi. Bitki kökleri ve meyveleri hakkında bilgilendirmelerin de yapıldığı eğitimde, gübreleme, çapalama ve sulama gibi konular detaylı olarak anlatıldı.

dsc-6490.jpg

Çeşitli konularda devam edecek eğitimlerin ardından Bornovalı çiftçilere ve hobi olarak tarımla ilgilenenlere yerinde teknik destek sürecinin başlatılacağı belirtilirken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Doğal ve sürdürülebilir tarımsal üretimin önemi her geçen gün daha da artıyor. Bornova Belediyesi olarak bu alanda yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızı topyekün bilinçlendirme çabası içindeyiz. Bunu yaparken de ekilebilir topraklarımızın atalık tohumlarımızla buluşması için destekler veriyoruz. Bornova’da arazisi olan vatandaşlarımızın tarlaları gezilerek yetiştirdikleri sebzelerle ilgili teknik ve zirai destekler de vermeye devam edeceğiz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0