Beklenen Hayvan Hakları Yasası’nda Sona Gelindi

Beklenen yasa geliyor

Beklenen Hayvan Hakları Yasası’nda Sona Gelindi

Mal değil can oldukları sonunda kabul edildi.

Bugün İsrail'den gelen kürk karşıtlığı haberinden sonra bir güzel haber de Türkiye'den geldi. Uzun süredir üzerinde çalışılan hayvanları koruma kanununda sona doğru yaklaşıldı. Kısa süre içinde yasalaşması beklenen kanun teklifinde hayvanların 'mal' değil 'can' oldukları kabul edilecek, 'süs hayvanları' ifadesi kalkacak.

Kanun teklifinde diğer ülkelere bakıldığında hayvanlar 'nesne' gibi nitelendirilirken Türkiye'de bu ifade 'can taşıyan varlıklar' olarak değerlendirilecek.

Uzun süredir devam eden çalışmada son aşamaya gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın takibindeki kanun teklifi Meclisin en önemli gündem maddelerinden bir tanesi.

Cezalar ağırlaşacak, hayvanlar sokağa terk edilemeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanunlaşma aşamasında

TRT Haber özel yayınında hayvan hakları kanunuyla ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclisimizde kanunlaşma aşamasında" demişti.

Geniş ve kapsamlı bir çalışma olacağına işaret eden Erdoğan, şunları söylemişti:

"Yasayla ilgili çalışmalarımız oldu. Şu anda da iş Meclisimizde adeta kanunlaşma aşamasında yürüyor. Zaman zaman televizyon ekranlarında öyle sahneler görülüyor ki insan yıkıma uğruyor. Bizde 15-16 tane var. Nereden kaynaklanıyor bizdeki. Gittiğimiz birçok yerde bana hediye ediliyor. Böyle de bir durum var. Oğlumun aynı şekilde muhabbet kuşları var. Hayvanla olan ilişkimiz bu noktada ileri derecede. AK Parti MKYK'da konuyu görüştük, bu süreci hızlandıralım dedik. İş süratle devam ediyor. İnşallah başaracağız. Bu çalışma kamuoyunda evcil hayvanları düzenleyen bir çalışma olarak algılanıyor ama daha geniş bir çalışma olacak."

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2021, 16:12

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0