Bekir Pakdemirli istifa etti! Yerine Vahit Kirişçi atandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararıyla "görevden af" talebi kabul edilen Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişci atandı.

Bekir Pakdemirli istifa etti! Yerine Vahit Kirişçi atandı

Resmi gazete yayınlandı. 4 Mart 2022 tarihli resmi gazeteye göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli görevinden istifa etti. Pakdemirli'nin yerine, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Vahit Kirişçi atandı.

Bekir Pakdemirli, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı sisteminin başlamasının ardından açıklanan yeni kabine ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı olarak göreve atanmıştı. Pakdemirli, 10 Temmuz 2018’den bu yana görevini yürütüyordu.

Resmi gazetede yer alan ilgili atama kararında, "Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır" ifadelerine yer verildi.

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'da, Kahramanmaraş'ta doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Saniye'dir.

Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

8 BAKAN DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 10 Temmuz 2018'de belirlenen ve 16 bakandan oluşan ilk kabinesinden şimdiye kadar 8 bakan ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde 3.5 yılda Hazine (2 kez), Eğitim, Ticaret, Ulaştırma, Adalet, Tarım bakanları değişti. Aile-Çalışma Bakanlığı bölünerek iki yeni bakan atandı.

28 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Turhan'ın yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

ALBAYRAK INSTAGRAM'DAN İSTİFASINI DUYURMUŞTU

Instagram hesabından 8 Kasım 2020'de paylaştığı açıklamayla istifa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bu talebi, 27 saat sonra 9 Kasım 2020'de kabul edildi. 10 Kasım 2020 tarihinde ise yerine Lütfi Elvan atandı.

Ticaret Bakanlığına eşinin şirketi üzerinden değerinden yüksek fiyata dezenfektan alımı yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 21 Nisan 2021 tarihinde görevden alındı, yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.

Yine 21 Nisan 2021 tarihinde Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı bölündü; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine de Vedat Bilgin getirildi.

MİLLİ EĞİTİM VE EKONOMİ BAKANI DA İSTİFA ETMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifası, Resmi Gazete'de 6 Ağustos 2021 tarihli kararla öğrenildi. Kararda Selçuk'un “görevden affını istediği” söylenerek yerine Mahmut Özer atandı.

2 Aralık 2021’de Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Yerine yardımcısı Nureddin Nebati getirildi.

28 Ocak 2022 günü Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, görevden affını istedi, 29 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla yerine geçmişte de Adalet Bakanı olarak görev yapan Bekir Bozdağ getirildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0