Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü Bayraklı’da da coşkuyla kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan etkinliklerin ardından öğrenciler, kutlama programı kapsamında gösteriler sundu. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ata'mızın 'Doğum Günüm' dediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu

Bayraklı Sevgi Yolu’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner, askeri erkan, Gaziler, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar bir araya geldi. Atatürk Anıtı’na çelenkler bırakıldı.

ÖĞRENCİLERDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Çelenk sunumlarının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programında Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, hazırladıkları gösterilerle beğeni topladı. 980 öğrenci, zeybek oynayarak Atatürk’ün siluetini ve imzasını oluşturdu. Ortaya çıkan görüntü duygu dolu anlar yaşattı. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllendirilirken ayrıca 19 Mayıs temalı resim sergisinin de açılışı yapıldı.

Öğrencilerin zeybekler eşliğinde kurtuluş savaşının panoramik anlatımını yaptığı gösteri uzun süre ayakta alkışlandı. Etkinliğe Bayraklı Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran da katıldı.

YAŞASIN 19 MAYIS!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “19 Mayıs, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurtuluş ateşinin yakıldığı günün adıdır. Ata'mızın 'Doğum Günüm' dediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. 104 yıl önce olduğu gibi, bugün de bu ülkenin gençleri vatanına, milletine ve bağımsızlığına sahip çıkmaya devam edecek. Yaşasın 19 Mayıs” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0