Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışı bir kez daha ertelendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17 Şubat İzmir programında açılışını gerçekleştirmesi beklenilen Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışı bir kez daha ertelendi. Açılış programı Erdoğan'ın taslak programından çıkarıldı.

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılışı bir kez daha ertelendi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Şubat'ta gerçekleşecek İzmir İktisat Kongresi için İzmir'e geliyor. Erdoğan'ın, İzmir programı kapsamında İktisat Kongresi'nin açılış konuşmasını yapması ardından da Bayraklı rezerv alanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarının teslim törenine katılması, teslim töreninden de Bayraklı Şehir Hastanesi ve Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin canlı katılımla açılışını gerçekleştirmesi bekleniyor.

TASLAK PROGRAM DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programında flaş bir değişiklik oldu. Erdoğan'ın taslak programından Bayraklı Şehir Hastanesi açılışının çıkartıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Şehir Hastanesi inşa çalışmaları 17 Şubat'a yetişmedi ve hastanenin açılışı bir kez daha ertelendi.

AÇILIŞ TARİHİ BİRÇOK KEZ ERTELENDİ

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin temeli 2013 yılında atıldı, inşaat çalışmaları 2016’da başladı. Türkerler ve Gama Holding tarafından inşa edilen yatırım tutarı toplam 1 milyar 638 milyon TL olan ve 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına sahip 2 bin 60 yataklı Şehir Hastanesi’nin açılış tarihi birçok kez değişti.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin açılışının 31 Mayıs 2020’da  yapılacağını duyurmuştu. Ancak bu tarihe çalışmalar yetişmedi. İhaleyi alan Türkerler Holding finansman krizine girmesi nedeniyle bir yıl ek süre istendi. Verilen geçtiğimiz yılın haziran ayında doldu, yeniden ek süre verildi. Haziran ayında; hastanenin Şubat 2023’e yetişeceği belirtildi ancak çalışmalar yine yetişmedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0