Bayraklı'da hedef: Sıfır atık

Bayraklı Belediyesi, dünya çevre haftası dolayısıyla geri dönüşüm, sürdürülebilir doğa ve çevre konularında farkındalık çalışması yaptı.

Bayraklı'da hedef: Sıfır atık

Sevgi Yolu’nda kurulan stant ile vatandaşlara atıkların ayrıştırılarak toplanması ve çevre bilinci ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Amacımız bilinçli toplum ve yaşanabilir dünya. Bu kapsamda Bayraklı’da üzerimize ne düşüyorsa her zaman yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Korunması, İyileştirilmesi, Müşavirlik ve Proje Hizmetleri Ticaret Ve Sanayi A.Ş. (İZDOĞA) ile çevre haftası dolayısıyla Sevgi Yolu’nda farkındalık çalışması yaptı. Kurulan stantta ilçe sakinlerine atıkların toplanması, doğa ve çevre bilincinin artırılması gibi bilgiler verildi.Dağıtılan broşürlerde geri dönüşümü mümkün olan atıkların kaynağından nasıl ayrıştırılması gerektiği anlatıldı. Vatandaşlardan kağıt, cam, yağ, pil, plastik veya metal atıkların toplama merkezleri aracılığıyla geri dönüşüme kazandırılması istendi. Çöpe atmak yerine geri dönüştürülen her bir atık ile küresel ısınmanın önüne geçileceği, enerji tasarrufu sağlanacağı, doğanın korunacağı, ülke ekonomisine katkı sağlanacağı daha yaşanabilir bir dünyanın mümkün olduğu belirtildi. Bayraklı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve İZDOĞA ekipleri gün boyu süren etkinlikte ilçe sakinlerine meşe fidanları hediye etti.

‘ÇEVRE’ HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalar yürütüyoruz. Atıkların geri dönüşüme kazandırılması için toplum olarak gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Bu konuda hepimiz üzerimize düşeni yaparsak, daha yaşanabilir bir dünya kavuşabiliriz. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi olarak biz her zaman elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0