Bayraklı Belediyesi 'Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde'

Bayraklı Belediyesi, CHP’li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve bundan sonraki yol haritasının belirlenmesi amacıyla İstanbul'da düzenlenen Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ndeki yerini aldı.

Bayraklı Belediyesi 'Tarımsal Kalkınma Zirvesi'nde'

İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 3 gün sürecek tarım zirvesine 160 CHP'li belediyenin yanı sıra 300'ün üzerinde tarım kooperatifi katılıyor. Belediyeler ve kooperatiflerin tarımsal ürünleri fuar alanında kendileri için hazırlanan bölümlerde sergileniyor. Zirvede, belediyelerin tarımsal üretime verdiği katkılar, tarımsal kalkınmada yeni politikalar, üretici odaklı çözümler,sosyal yardım politikaları gibi konular ele alınırken ayrıca CHP’nin önümüzdeki süreçteki tarım programı da somut olarak belirlenecek. 2 Ekim'e kadar sürecek tarım zirvesi binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak.

GÜÇLÜ TARIMLA GELECEĞİMİZİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

“Güçlü Tarım, Güçlü Üretici, Güçlü Kentler” temasıyla zirveye katıldıklarını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "CHP'li Belediyelerin tarım sektörü ve üreticiye yönelik destekleri ile "Sosyal Belediyecilik" anlayışının öne çıkan örneklerinin sergilendiği CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde yerimizi aldık. Toprağın bereketini insanlığın hizmetine taşıyan en önemli sektör tarımdır. Küresel ısınma ve beraberinde gelen iklim değişikliği en çok tarımı olumsuz etkiledi. Ekonomik şartların giderek zorlaşmasıyla çiftçilerimiz üretemez hale geldi. Gıdanın güvencesi olan tarıma daha fazla önem vermek, bunun için de çiftçimizi ve yerel üreticilerimizi daha fazla desteklemek zorundayız. Bu doğrultuda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da belirttiği gibi, toprağın bereketini soframıza sunan üreticilerimizin yanında olmayı temel ilke olarak kabul ediyoruz. İzmir'in kalbi Bayraklı'da, tarımsal üretimi ve ilimizin en eski kooperatiflerinden biri olan Doğançay Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin çalışmalarını elimizdeki tüm imkanlarla destekliyoruz. Halkımızın gıda güvenliğini ve gıda egemenliğini halkın iktidarında yeniden sağlayacağız. Birlikte üretip hakça bölüşeceğimiz bir düzen kuracağız. Güçlü tarım, güçlü üretici ile güçlü kentlerimizi, geleceğimizi yeniden inşa edeceğiz" diye belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021, 13:03

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0