Başkan Tekin Belediye’nin deprem raporunu açıkladı

Torbalı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı dün Belediye Başkanı Mithat Tekin başkanlığında gerçekleşti.

Başkan Tekin Belediye’nin deprem raporunu açıkladı

Torbalı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı dün Belediye Başkanı Mithat Tekin başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen meclisin ana gündem maddesi ise deprem oldu. Başkan Tekin, Torbalı Belediyesi’nin Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgi yapılan çalışmaları anlattı. Depremin ilk anından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği ve Torbalı Kaymakamlığı ile koordineli bir şekilde çalışan Torbalı Belediyesi bölgede hem yaraları sardı hem de ilçeye gelen depremzedelere kucak açtı.  Depremin ilk gününden itibaren yaraları sarmak için seferber olan Torbalı Belediyesi,  bugüne kadar bölgeye toplam 15 TIR, 3 kamyonet ve 2 kamyon gönderdi. Torbalı Belediyesi ayrıca Pazarcık’a 40 ton kömür, bölgede kurulan yemekhane için beton zemin sebze ve et dolapları, derin dondurucu, kreş için masa-sandalye ve 100 çadırı bölgeye ulaştırılırken Pazarcık’ta su ulaşmayan 2 köy için de bölgeye su kuyusu açtı. Ayrıca belediye bölgeye profesyonel eğitim almış iki ekip göndererek, bölgede yaraları sardı. Deprem bölgesine yapılan yardımların yanı sıra ilçeye gelen depremzedelere de kucak açan Torbalı Belediyesi,  ilçeye gelen 1183 aile 3441 kişinin yarısına dokundu.  Belediye, 1710 depremzedeye yardım ederken 205 çocuğa kırtasiye yardımı yaptı. Ayrıca Torbalı Belediyesi ilçeye gelen 14 aileyi de evlere yerleştirdi.

TEKİN: “MİLLETİMİZLE EL ELE VERİP BİRLİKTE BU SIKINTILARI ATLATACAĞIZ”Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, meclis toplantısında yaptığı açıklamada “Değerli meclis üyeleri; Maalesef ki ülkemiz 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremle sarsıldı. 11 ilimizde milyonlarca insanımızı etkileyen bu afet “yüz yılın felaketi” olarak tarihe geçmiştir.  Bu felaket her ne kadar 11 ilde yaşanmış olsa da acısı 81 ili sarsmıştır.  Yaşanan trajedi ve acılar hepimize deprem geçeğini bir kez daha çok acı şekilde öğretmiştir.  Belediye ve Torbalı halkı olarak ne yaptığımızı sizlere aktarmak isterim. Deprem haberi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer başkanlığına sabah saatlerinde toplantı yaparak tüm ilçe belediye Başkanlarımız arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerini planladık. Aynı saatlerde İzmir valiliği talimatı ile İlçe Kaymakamlığımız ve oda başkanlarımız toplantı yaparak, yapılacak çalışmalar için koordinasyon ekibi kurduk.  Ben de bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledim. Sadece durumu izlemekle kalmadık biz oradaki faciayı gönül gözümüzle gördük. Arkadaşlar bölge yıllarca kendine gelemeyecek durumda. Milletimizle el ele verip birlikte bu sıkıntıları atlatacağız. Belki bazı yatırımlarımızdan kısacağız bölgenin ihtiyaçlarına yetmeye çalışacağız.


“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
Felaketten sonra ilçemize gelen vatandaşlarımız bulunmaktadır. Vatandaşlarımıza değerli bağışçılarımızın sağladığı ve belediyemize ait olan daireleri hazır ederek yerleşmelerini sağladık. Bu ailelere kıyafet, gıda ve eşya desteği sağlamaya devam ediyoruz.  Birlik olarak bu felaketin yaralarını saracağız.  Bu yardım çalışmalarında emeği geçen tüm firmalara, meslek odalarımıza, meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza ve Torbalı halkına teşekkür ederim.  Asıl iş bundan sonra başlıyor. Ülkemizin deprem gerçeğini en iyi bilen şehirlerden biriyiz. İlçemizi depreme karşı hazırlıklı hale getirmek hepimizin görevi.  


“VAKİT KAYBETMEDEN İLÇEMİZİ DEPREME HAZIRLIKLI HALE GETİRECEĞİZ”
Öncelikli olarak belediyemiz personellerinden ve ilçemizdeki gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekibimizi hemen kuracağız. Vakit kaybetmeden tüm mahallerimizde arama kurtarma malzemeleri içeren konteynerleri kolay ulaşılır alanlara yerleştireceğiz.  İzmir Büyükşehir Belediyesiyle birlikte Tüm mahalle muhtarlarımızın koordinatörlüğünde Mahalle Afet Gönüllüleri Eğitimlerini başlatıyoruz. İlk toplantı 17 Mart tarihinde konferans salonumuzda.  Arkadaşlar kaybedecek bir günümüz dahi yok. Deprem kaçınılmaz. Bu nedenle deprem öncesinde yapacağımız çalışmalar çok daha önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar ve Belediyemizce yapılacak çalışmalar ile depreme dirençli kentleri hep birlikte oluşturacağız.   İlçemizde yapılaşma hızı çok yüksektir. Bugüne kadar hiçbir inşaata müsemma göstermedik. İnşaat kurallarının ve bilimin dışına çıkartmadık. Ama yine de sonradan yapılarda yapılan projesiz değişiklikleri ve kolon kiriş kesmeleri denetlemek için ekipler kurduk. Sahadaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Kimseye esneklik göstermeden gereğini yapacağız.  Depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bu millete başka acılar yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0