Başkan Sandal'dan Hızal'a OYAK göndermesi!

Bayraklı'da faaliyet raporu görüşmelerinde sert tartışmalar yaşandı. Başkan Sandal ile AK Partili Hızal arasında "satış" tartışması çıktı. Hızal, "TOKİ eliyle satılan gayrimenkullerden bahsediyor. Bunlar kimseden gizli satılmadı, siz Bayraklı sokaklarını geziyor olsaydınız, ilanların billboardlarda olduğunu görürdünüz"demesi üzerine Başkan Sandal "Gizli saklı yoksa Oyak'a satılanı söyle" dedi.

Başkan Sandal'dan Hızal'a OYAK göndermesi!

Bayraklı Belediyesi Nisan Ayı ikinci meclisi Başkan Serdar Sandal idaresinde başladı. Gündem maddelerinin ilgili koisyonlara sevkinin ardından, 2022 yılı faaliyet raporu görüşmelerine geçildi.

CHP'Lİ APAYDIN: "KISIR TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI"

Faaliyet Raporuna görüşmeleri CHP Bayraklı Meclis Üyesi İrfan Önal idaresinde gerçekleştirildi. CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın, faaliyet raporuna ilişkin, "Geçmiş yıllardaki faaliyet raporu görüşmelerinde anlamadan, bilgileri doğru yorumlamayarak, rapor üzerinden kısır tartışmalar yapılmıştır. Faaliyet raporu kurumun faaliyetlerini anlatan bir bilgidir. Kovid, depremi atlattık derken, ekonomik kriz ile karşılaştık. Yükselen döviz kurları nedeniyle maliyetlerde artış meydana gelmiş, bütçe erimiştir. Belediyemiz faaliyet ve hizmetlerini aksatmadan yürüttü" dedi.

NELER YAPILDIĞINI ANLATTI

Apaydın yapılan hizmetlere yönelik bilgi vererek, "2022 yılında engelli ve yaşlılara sıcak yemek verildi. Ramazan ayında iftar yemekleri verildi, gıda paketi, hijyen paketi, kırtasiye seti, alışveriş kartı, engelli malzemesi, taziye paketi, ikram aracı, kömür ve elektrik sobası, yiyecek yardımı, ısınma yardımı, giyinme yardımı, 89 çocuk sünneti yapıldı. 25 bin 266 ton asfalt kullanıldı, kilit parke döşendi, pazar yerleri, park içi kafe, pazaryerinde hanım evi ve mescit yapıldı. Birçok tesisin bakım ve onarımı yapıldı. Katı atık ve moloz toplanmış, caddeler ve sokaklar düzenli temizlenmiştir. 3 adet yeni park, 3 adet parkta ise revizyon, cami ve okulların çevre düzenleme işleri yapıldı. 8 alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. 7564 vatandaşımıza poliklinik, hasta nakil, cenaze, evde bakım, ağız ve diş sağlığı hizmeti verildi. Sokak hayvanları kısırlaştırıldı, aşı ve bakımları yapıldı. 5246 kişinin katıldığı basamak kursları yapıldı" diyerek, bunların sadece hizmetlerin bir kısmı olduğunu kaydetti.

TOPTAŞ: "BORÇ VE YÜKÜMLÜLÜKLER DÜZENLİ ÖDENDİ"

Gelir ve gider rakamları hakkında bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı CHP Meclis Üyesi Mehmet Toptaş, “Belediyemiz, kendine bütçeyle tahsis edilen 528 milyon 856 bin liranın yüzde 96’sı oranında gider gerçekleştirdi.  Borç ve yükümlülükleri düzenli şekilde ödedi. Belediyemiz, 2022 yılında tahakkuk ettiği gelirlerin ise yüzde 95’ini tahsil etti. Belediyemiz başarılı bir bütçe süreci yönetmiştir” açıklamalarında bulundu.

AK PARTİLİ AKTAŞ: "HİÇBİR PROJE HİÇBİR VAAT YERİNE GETİRİLMEMİŞ"

AK Parti Grup başkanvekili Abdullah Aktaş ise, "2022 faaliyet raporuna yönelik eleştirilerde bulunarak, "Söz verilen hiçbir proje hiçbir vaat yerine getirilmemiş. Burada intihar etmeye çalışan, kendini atmaya çalışan personellerimiz oldu, iş barışı nasıl sağlandı? Yıl içinde meclis üyelerinin eğitim toplantıları sağlandı. Kim gitti, var mı giden? Yapmadığınız şeyleri buraya yazıp, meclis üyelerini de karalamayın. Bu belediyenin parasıyla Ankara'ya gittiniz, harcadınız. İftar yemeklerine katılmışsınız, bunu performanstan saymışınız, zaten dernekleri, sokakları gezmenin gerekiyor. Altınyol'un yeraltına alınması amacıyla Büyükşehir ile proje geliştirmek, 4 senedir geliştiremediniz. 1 dere temizleyeceksiniz, 4 yıldır fizibilite çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ HIZAL: "FAALİYETSİZLİK RAPORU"

AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal, "Bizim açımızdan sürpriz olmadı. Faaliyetsizliğin verdiği suçluluk psikolojisi ile bir takım açıklamalar yapılıyor. Dün Sandal'ın açıklamasını okudum, faaliyet raporu öncesi yapılan bu basın açıklamasında Sandal'ın 4 yılda yaptıklarını anlatacağını bekledim ama tamamen konu dışı, yeni bir polemik konusu olan, bazı meseleleri politize eden bir açıklama olduğunu gördük. TOKİ'nin satacağı, sattığı gayrimenkuller üzerinden yeni bir tartışma yaratıldığını gördük ve anladık... Kendisine hak vermemek mümkün değil, 4 yıl boyunca yaklaşık 1,5 milyar kaynak kullanacak ve söz verdiği hiçbir yatırımı hayata geçiremeyecek, 1 metre yol açmış olmayacak, kapısına kilit vurmayı düşündüğü kütüphanelerin yerine dijital kütüphaneler açamayacak, kreşleri verdiği inşaat ruhsatları karşılığında bağış olarak açtırmaya çalışacak bir belediye başkanı düşünün. Doğal olarak bu tartışmalardan sıyrılmak için yeni bir tartışma konusu bulmak zorunda. Yoksa soracaklar Sayın Sandal 4 yılda harcadığınız 1,5 milyarı nereye harcadınız. Bu faaliyetsizliklerinizin üzerini örtmek için, milyarlarca kaynağın nereye harcandığını İzmirlilere anlatmamak için yeni bir tartışma bulmak zorundasınız" çıkışında bulundu.

"İHALENİN DUYURUSU YAPILDI"

Hızal, "TOKİ eliyle satılan gayrimenkullerden bahsediyor. Bunlar kimseden gizli satılmadı, siz Bayraklı sokaklarını geziyor olsaydınız, ilanların billboardlarda olduğunu görürdünüz. 101 muhtelif arsa satışından bahsediliyor. Gizli saklı bir şey yok. Bir ilan var. Açık ihale yapılmış mı yapılmış" diye konuştu.

SANDAL: "OYAK'A SATILANI ANLAT"

Serdar Sandal ise, "Gizli saklı yoksa Oyak'a satılanı söyle, anlatın onu" çıkışında bulundu.

HIZAL: "KIYMETLİ ARSA İLE SGK BORCUNU ÖDEDİNİZ"

Sandal'ın Oyak satışı çıkışının ardından konuşmaya devam eden AK Partili Hızal, "Önümde bir satış ilanı var Büyükşehir'in 19 adet satışının ilanı var, İstanbul'da dönemin belediye başkanı tarafından alınmış, İzmirli öğrencilere yurt yapılması için alınmış, 245 milyon TL... Bu arsa satılıyor. Bu satış için Sayın Sandal Büyükşehir'de elini kaldırdı, ikircikli davranış budur. Bayraklı Belediyesi borçlarını ödedi diyorsunuz, bu borcun büyük bölümünü Bayraklılara ait kıymetli bir arsanın Sosyal Güvenlik Kurumu'na devri ile ödediniz. Bu gayrimenkulü borca karşılık verdiniz ya..." dedi.

ÖNAL'DAN UYARI: "SAPLA SAMANI KARIŞTIRMAYALIM"

Meclisi yöneten İrfan Önal, Hızal'ın faaliyetle ilgili konuşmadığını, bu konuşmaları gündem dışı konuşmalar bölümünde yapması gerektiği noktasında uyarıda bulunarak, "Devlete verdik, devlet her gün alan satıyor. Rezerv alan depremzedeler için imara açıldı, sapla samanı karıştırmayalım. 20 dakikadır Özgür Bey sizden faaliyetle ilgili olmayan meseleleri dinliyoruz. Faaliyete gelirseniz..." dedi.

HIZAL'DAN ŞOK İDDİA: "VERDİĞİNİZ ARSA ARACILIĞINIZLA SAĞLIK KURULUŞUNA MI DEVREDİLECEK"

AK Partili Hızal, Önal ve Sandal'a yanıt vererek, "Elbette devlete verdiniz, o borcu da CHP'li belediye başkanı yaptı. Buna rağmen hala SGK borcunuz devam ediyor, sonrasında da ödemeler yapılmadı, yaklaşık 400 milyon SGK'ya borcunuz var. Siz sokaktaki söylentiler üzerinden siyaset yapacaksınız, aynı söylentiler sizin partilileriniz tarafından sizin için yapılıyor. O arsayı aslında SGK'ya verdiğiniz arkasından sizin aracılık ettiğiniz bir sağlık kuruluşuna devredileceği konuşuluyor. Bunu senin partililerin söylüyor, seni yine biz savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

SANDAL: "SEÇİM GELİNCE KESENİN AĞZINI AÇTINIZ"

AK Parti grubundan gelen eleştirilerin ardından Sanda ise, "Camdan atlamaya çalışan arkadaşımız vardı' diyorlar ısrarla, aramızda insana, meselelere yaklaşırken, ahlaki ve vicdani ciddi bir fark var. Daha önce bu meselede arkadaşımızı kamuoyu nezdinde rencide etmemek için konuşmuyoruz, psikolojik sorunları var dedik. Biz konuşmayacağız dedik, aramızdaki fark bu. İzmir'de eşit işe eşit ücreti hayata geçirmiş bir belediyeyiz. Biz yaptık, siz ise seçim gelince işçi emeklisini, şehitleri yeni hatırladınız, kesenin ağzını yeni yeni açmaya başladınız" dedi. 

"SEÇİMDE SİZE ÇİVİYİ ÇAKACAKLAR"

Sandal, "Diğer mesele mevzuat bilmekle ilgili, eleştirdiğiniz işler Büyükşehir uhdesinde, biz istesek de yolu alta alamayız, elbette Büyükşehir ile görüşeceğiz. Keşke en iyi belediyenizde İzmir Büyükşehir'in yaptığı işin yüzde 10'unu yapsanız... Ülkeyi nasıl yönettiğiniz ortada. 2019'da faiz gideri 16 milyon iken bugün 3,5 milyona düşürmüşüz, yani binde 1 bütçe içindeki payı. Öyle bir ekonomik enkaz oluşturdunuz ki, seçimde size çiviyi çakacaklar merak etmeyin. Ülkeyi öyle bir içinden çıkılmaz hale getirdiniz ki... Cumhurbaşkanlığı Genelgenizde belediyelere ne diyor, getirin genelgeyi; 'bizden izin alacaksın, borç aldığında, yol yaptığında izin alacaksın' diyor. Doları ne hale getirdiniz, insanlar ekmek alamıyor sayenizde. Ama az kadı!" çıkışını yaptı. 

"GEL SAATİ SANA VEREYİM"

Sandal'ın konuşması sırasında AK Parti sıralarından saatinin fiyatı üzerine sesler yükselince Başkan Sandal, "Gel sana vereyim gel. Çamur atmayalım" yanıtını verdi. 

Yaşanan tartışmaların ardından oylanan faaliyet raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0