Başkan Oran'dan 'Aya Yorgi' çıkışı: Belediye meclislerinin bypass edilmesini kınıyorum!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, dünyaca ünlü Aya Yorgi Koyu’ndaki sit alanının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imara açılmasına tepki gösterdi. Başkan Oran, "Çeşme Belediyesi'nin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş meclisi bypass edilerek Ankara'dan bu planların askıya çıkarılmasını kınıyoruz. Burada planlama çalışması yaptıklarından haberimiz vardı. Ancak planın ne olduğunu askıya çıkınca gördük" dedi

Başkan Oran'dan 'Aya Yorgi' çıkışı: Belediye meclislerinin bypass edilmesini kınıyorum!

İzmir Çeşme'deki dünyaca ünlü Aya Yorgi Koyu mevkiinde bulunan sit alanı imara açılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın plan değişikliğine göre, daha önce tarım ve zeytinlik alanı ilan edilen yerlere iki katlı villa yapılması gündeme gelmişti.

"MUTLAKA YARGIYA TAŞIYACAĞIZ"

Askıya çıkan planların ardından ANKA Haber Ajansı'na konuşan Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran, şunları söyledi:

"Aya Yorgi koyundaki çalışma ile ilgili planların Çeşme Belediye Meclisi’ne gelmesi söz konusu değil. Çeşme Belediyesi'nin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş meclisi bypass edilerek Ankara'dan bu planların askıya çıkarılmasını kınıyoruz. Burada planlama çalışması yaptıklarından haberimiz vardı. Ancak planın ne olduğunu askıya çıkınca gördük. Gerekli itirazları zamanında Çeşme Belediyesi olarak yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Önce itiraz edeceğiz. İtiraz değerlendirilmezse yargıya mutlaka taşıyacağız. Yanlıştan dönüleceğini düşünüyorum."

"PAYIMIZI VERMEMELERİNİ DE KINIYORUM"

Oran, yasal olarak satışlardan Çeşme Belediyesi'ne verilmesi öngörülen tutarların da ödenmediğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Taşınmaz satışları ne ilk ne de son. Burada en önemli konu Çeşme Belediyesi açısından; Milli Emlak'ın, hepimizin serveti satılırken burada TOKİ üzerinden satış yapılarak Çeşme Belediyesi'nin yüzde 38 olan payını da vermeme yoluna gidiyorlar. Bu konuyu da kınıyorum. Çeşmelinin malı satılırken Çeşme Belediyesi'nin kanundan gelen hakkının da verilmemesini kınıyorum." 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0