Başkan Batur Prizren’den kardeşlik ve dayanışma mesajı verdi

Kosova ziyaretinde Türk dernekleri, gençlik ve kadın dernekleri, meslek grupları, esnaf temsilcileri ve Türk toplumunun ileri gelenleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Batur, “Dost ve kardeş şehrimiz Prizren’de birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmayı yaşadık. İki şehir arasındaki dostluk bağlarını güçlendiren Prizrenli kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Batur Prizren’den kardeşlik ve dayanışma mesajı verdi

Bir dizi ziyaret programı için Kosova’da bulunan  Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ın kardeş şehri Prizren’de iki şehir arasındaki kardeşlik bağını geliştirmek ve ortak projeler geliştirmek için temaslarda bulundu. Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj’ı ziyaret eden Başkan Batur, “Dost, kardeş ülke Kosova’da Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj’ın misafiri olduk. İki dost, kardeş belediye olarak birlikteliğimizi artıracak çalışmaları konuştuk” dedi. Başkan Batur, belediye ziyaretinin ardından Prizren Başkonsolosu Celal Doğan’la da bir araya geldi.

Kosovalı gençler Başkan Batur’u konuk etti

Yerel yönetim ve sivil toplum işbirliğinde gençlerin çalışmalarına her zaman destek olan Başkan Batur, Kosova’da da sivil toplum örgütleriyle temaslarda bulundu. Türk gençlerinin oluşturduğu EMPATİ Rehberlik ve Sorumluluk Derneğinin genç temsilcileriyle buluşan Başkan Batur, “Gençlerin enerjisi ve dinamizmi her yerde başarıyı getiriyor. Prizren’de Türk gençlerinin iki yıl önce kurduğu ve kısa zamanda 300 üyeye ulaşan EMPATİ Rehberlik ve Sorumluluk Derneği de buna en güzel örnek. Gençlerden, kurdukları bu güzel oluşumun faaliyetlerini dinlemek benim için de oldukça önemliydi. EMPATİ Derneği’nin başarılarının sürmesini diliyorum” diye konuştu.

Dostluk bağları güçleniyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kosova ziyareti sırasında Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj’ın konuğu olarak katıldığı iftar yemeğinde Türk dernekleri, öğretmenler siyasetçiler, gençler, kadın dernekleri, esnaf temsilcileri, Boşnak ve Türk toplumunun ileri gelenleriyle bir araya geldi. Kardeşlik ve dayanışmanın ön plana çıktığı iftar yemeğinde konuşan Başkan Batur, “Dost ve kardeş şehrimiz Prizren’de birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmayı yaşadık. İki şehir arasındaki dostluk bağlarını güçlendiren Prizrenli kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum. Prizen’de olmaktan çok Mutluyuz. Kardeşlik bağlarımız daha da güçlenecek” dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0