Başkan Arda bir kez daha İzmir'in Çernobili'ne dikkat çekti

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Emrez Mahallesinde bulunan İzmir'in Çernobili'ne ilişkin bir açıklama yaparak aradan 2 yıl geçmesine rağmen bölgede bir temizlik çalışması yapılmamasına dikkat çekti.

Başkan Arda bir kez daha İzmir'in Çernobili'ne dikkat çekti

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir’in Çernobili olarak bilinen ve 500 bin tondan fazla olduğu tahmin edilen Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıkların kaldırılması için başlattığı Duran Adam Eyleminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlattı.

izmir-iha-1-16-9-1621607879.webp

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Başkan Arda "16 yıl önce ortaya çıkan Emrez'deki nükleer atıklara dikkat çekmek için düzenlediğimiz ilk Duran Adam Eyleminin üzerinden 2 yıl geçti. Onlarca eylem, toplantı ve haberlerle ulusal ve uluslararası medyanın dikkatini çektik. Halen daha ortada bir çalışma göremiyoruz. Hemen şimdi, İzmir'in Çernobili temizlensin" cümleleri ile İzmir'in Çernobili'ne dikkat çekti.

DURAN ADAM EYLEMİ

Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil Arda, İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen Gaziemir'deki eski kurşun döküm fabrikasında gömülü atıkların temizlenmesi için Duran Adam eylemi başlatmış, alanda 11 dakika boyunca hareketsiz durmuştu. Başkan Arda'ya CHPli İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etmişti.

640x480-4f6e0461362a450520d9.jpg

Başkan Arda, Duran Adam Eylemine ilişkin "Buraya el koyun ve temizleyin. Bilimsel yöntemlerle bunun mümkün olduğunu biliyoruz. Türkiye’de bu işi yapan bir firma yok. Çünkü Türkiye’de daha önce tespit edilmiş bir nükleer atık yok. Dünyada bu konuda uzman firmalar var. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın bu firmalarla anlaşıp halkımızın sağlığını tehdit eden bu tehlikeyi ortadan kaldırmasını talep ediyorum. Her cuma günü 11 dakika burada durmaya devam edeceğim. Burası temizleninceye kadar söz veriyorum, namusumla burada olacağım" açıklamasını yapmıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0