Baro’da seçim heyecanı başladı: Kimler aday olacak?

İzmir Barosu pandemi nedeniyle 2020’de gerçekleştirilmesi planlanan Genel Kurulu’nu Ekim 2021’de gerçekleştirmesinin ardından yeniden Genel Kurul hazırlıklarına başladı. Ekim ayının ikinci haftasında gerçekleştirilmesi planlanan Genel Kurulda aday olacak isimler için ön seçim süreci tamamlandı ve başkanlığa aday olacak isimler belirlendi. Bu kapsamda; Genel Kurul’da 3 grubun adayı ve bir de bağımsız aday olmak üzere toplamda 4 ismin yarışması bekleniyor.

Baro’da seçim heyecanı başladı: Kimler aday olacak?

İzmir Barosu, 17-18 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle Temmuz 2021’de gerçekleştirilen Genel Kurul’nun ardından yeniden seçime hazırlanıyor. 

Baro, 15-16 Ekim’de gerçekleştirilecek Genel Kurul’a hazırlanırken seçime aylar kala kulislerde başkanlığa aday olacak isimler konuşulmaya başlandı.

ÖN SEÇİMLER TAMAMLANDI

Edinilen bilgilere göre; geçtiğimiz yıl Çağdaş Avukatlar Grubu adayı ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı olmak üzere iki ismin yarıştığı Genel Kurul’da bu yıl 4 ismin başkanlık için yarışması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Çağdaş Avukatlar Grubu adına yarışan Mevcut Baro Başkanı Özkan Yücel’in iki dönem kuralı gereği aday olamayacağı Genel Kurul’da Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı yeni bir isim olacak. Grubun adayı, 30 Haziran’da yapılan ön seçimde isminde mutabık kalınan Sefa Yıldırım olacağı öğrenildi.

İki dönemdir seçimi kaybeden ve geçtiğimiz yıl Mustafa Çetin’i aday gösteren Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun bu kurulda aday göstereceği ismin ise Ali Barış Ercan olacağı ifade edildi.

YARIŞA YENİ BİR GRUP DAHA EKLENDİ

Geçtiğimiz yıl iki grubun yarıştığı Genel Kurul’da bu yıl üçüncü bir grup daha yarışacak. 

Ekim ayında yapılması planlanan Genel Kurul’da İzmir ve Ankara’da hali hazırda temsili bulunan Çağdaş Avukatlar Grubu ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun yanında Avukat Hakları Grubu da yarışacak. Avukat Hakları Grubu’nun başkan adayının ise Hüseyin Karakoç olduğu belirtildi.

4. ADAY BAĞIMSIZ OLACAK

Öte yandan; bu yıl gerçekleştirilecek seçimlerde 3 grubun adayının yanında bir de bağımsız adayın yarışacağı ifade edildi. 

Bağımsız adayın ise geçtiğimiz aylarda Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı olacağı öne sürülen İlke Erol olduğu belirtildi. Erol’un ön seçime katılmadığı için bağımsız olarak aday olacağı öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0