Bakan Soylu'dan 'Hatay' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay’da bu akşam saatlerinde peş peşe meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki depremin ardından, "Depremden sonra biri Antakya, biri Defne, biri Samandağ’da olmak üzere 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. Şu ana 213 vatandaşımız hastanelere sevk edildi. 3 enkazda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bir enkazda 3, bir enkazda 2, bir enkazda da 1 vatandaşımız var. Şu ana kadar 42 ihbar geldi" açıklamasını yaptı.

Bakan Soylu'dan 'Hatay' açıklaması

Hatay’ın Defne ilçesinde bugün saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dakikalar sonra 5.8 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Deprem pek çok kentte hissedildi. 

İçişleri Bakanı Soylu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Hatay merkezli yaşanan depremde saat 23.00 itibariyle 3 yurttaşın yaşamını yitirdiğini, 213 yurttaşın da yaralandığını söyledi. 

"3 VATANDAŞIMIZIN HAYATINI KAYBETTİĞİ BİLGİSİNE ULAŞTIK"

Soylu, "Müstakil bir deprem oldu. Ardından bütün ekiplerimiz alanı taramaya başladılar. Alanın taranması neticesinde bu müstakil depremden sonra biri Antakya, biri Defne, biri Samandağ’da olmak üzere 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. Şu ana 213 vatandaşımız hastanelere sevk edildi. 3 enkazda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bir enkazda 3, bir enkazda 2, bir enkazda da 1 vatandaşımız var. Şu ana kadar 42 ihbar geldi. 42 ihbara da gidildi. 39 ihbarda herhangi bir durum söz konusu değil veya ufak müdahalelerle o enkazlardan çıkarıldı" dedi. 

"ANTAKYA'DA FAYIN BİR BÖLÜMÜNÜN DAHA KIRILDIĞI DEĞERLENDİRMESİ VAR"

Soylu, "Özellikle hocalarımızla yaptığımız değerlendirme sonrası Antakya’da fayın bir bölümünün daha kırıldığının değerlendirmesi var. Bu esnada bir denizde suyun yükselmesi konulu bir uyarı Kandilli Rasathanesi’nden hem bize hem de onun üzerindeki ülkeye geçti. Daha sonra da bu tehlikenin geçtiği konusunda yeni bir uyarı geldi. Bu da geri çekilmiş oldu. Şu anda diğer ihbarlara da tüm hızıyla arama kurtarma ekiplerimiz gitmiş, çalışıyor" diye konuştu. 

“BU ARTÇI DEPREMLER ŞU ANA KADAR 6,4’TEN SONRA 26 DEFA DAHA TEKRARLADI”

Soylu, “Bu artçı depremler şu ana kadar 6,4’ten sonra 26 defa daha tekrarladı. Bu akşam özellikle riskli binalara girilmemesi konusundaki uyarılarımızı hala devam ettiriyoruz. Özellikle bir başka uyarımız var. Defne, Antakya ve bu civarda girilmemesi gereken binalara girilip eşya taşıması yapılıyor. Bu son derece riskli. Son derece de yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü hem artçı depremler devam ediyor, binaların ağır hasarlı ve ne ölçüde olduğu bilinmeden o binaların içerisine girilmesi Allah korusun bir artçı depremde başta türlü felaketlere teşkil edebilir” yurttaşlara uyarılarında bulundu.

BAKAN KİRİŞCİ'DEN HATAY’DAKİ BARAJLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından barajlardaki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Kirişci, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“Hatay merkezli iki depremin ardından DSİ ekiplerimiz bölgedeki barajlarımızı yerinde inceliyor. İlk tespitlerimize göre Hatay’daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor. Hatay’ımıza, tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0