Bakan Kurum’dan CHP’li belediyelere tepki: ‘Eneglleniyoruz’ siyasetini bırakın

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldü

Bakan Kurum’dan CHP’li belediyelere tepki: ‘Eneglleniyoruz’ siyasetini bırakın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kendisini ve bakanlığını eleştiren muhalefet milletvekillerine, ‘’Güzel İzmir’imizi biz kaderine terk etmedik ve bundan sonra da etmeyeceğiz. ‘Belediyelere aktarılan ödeneklerde iktidar ve muhalefet belediyeleri arasında ayrımcılık yapılıyor’ diyorsunuz. Belediyelerin ödenekleri, kredi kabiliyetleri göz önüne alınarak değerlendirilir. Uygun talepler İller Bankası’nın yatırım programına girer ve sonuçlandırılır. Ben, muhalefet vekillerimize, önce kendi belediyelerinin kendi kredi kabiliyetine bakmalarını öneririm… ‘Engelleniyoruz’ siyasetini bırakın’’ dedi.

Bakan Murat Kurum, milletvekillerinin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Bakan Kurum'un yanıtları şöyle:

"REZERV ALANDAKİ 3 BİN 600 KONUTUMUZUN TESLİMLERİNİ YAPACAĞIZ"

Devlet olarak, İzmir’de, -kabul edin, etmeyin- İzmir tarihinin en büyük dönüşünü gerçekleştirdik ve gittik, depremden iki saat sonra oradaydık. Sokak sokak, mahalle mahalle gittik, enkaz alanından bir saat bile ayrılmadık. Orada vatandaşımızla birlikteydik. Biz demedik ki ‘Burayı CHP belediyesi yönetiyor, buradaki insanlar bize oy veriyor veya vermiyor’. Tüm vatandaşlarımıza kucak açtık. Vatandaşımıza söz verdik, ‘En hızlı şekilde yapacağız, yerinde yapacağız, hızlı yapacağız ve burada yapımla ilgili bir imar artışı da yapmadan İzmir’e, Bayraklı‘ya yakışacak, güzel İzmir’imize yakışacak bir proje gerçekleştireceğiz’ dedik. Bir yıl bile olmadan ilk konutlarımızın teslimlerini gururla yaptık, ardından etap etap şu an Bayraklı’daki bin 400 konutumuzun tamamını teslim ettik, yıl sonuna kadar da rezerv alandaki 3 bin 600 konutumuzun teslimlerini yapacağız.

"İZMİR'İMİZİ BİZ KADERİNE TERK ETMEDİK"

Güzel İzmir’imizi biz kaderine terk etmedik ve bundan sonra da etmeyeceğiz. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla birlikte milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim İzmir’e dair, bağlamından ayırarak beceriksizliği, liyakatsizliği, kötü yönetimi de maalesef izleyemezsiniz. Biz, ne dediğimizi çok çok iyi biliyoruz… 25 yıldır İzmir’de hiçbir şey yapılmayacak, sonra da İzmir’le ilgili bu hakikati ifade edince feveran edilecek ve bu manada ya gerçekten bir aynaya bakın ya. Ben üzülüyorum ya. İzmir her gittiğimde o gecekondunda yaşayan vatandaşlarımızın gördüğümde üzülüyorum ya.

"TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜM"

Bir milletvekilimiz dedi ki ‘Belediye başkanlarımızı ziyaret ettin mi; senden randevu istediler, görüştün mü?’ Görüştüm. Benden randevu isteyen tüm belediye başkanlarıyla görüştüm. Açın, kendi belediye başkanlarınıza sorun. Ankara'ya, İzmir'e, İstanbul'a, Antalya'ya sorun. Kim benden randevu istediyse ben bir araya geldim. ‘Görüşmedi’ demeyin, bu konuda algı yaratmayı bırakın. Her fırsatta geldiler. Depremi de görüştük.

"835 YAPIYI YIKTIK"

‘Sit alanlarında kaçak yapılaşmaya izin veriliyor’ iddiası tamamen yanlıştır. Türkiye genelinde özel koruma çevre bölgeleri ve doğal sit alanlarında 6 bin 698 denetim yaptık, 9 bin 263 denetim yaptık. Bu yapıların 4 bin 16’sı ile ilgili suç duyurusunda bulunduk, 835 yapıyı yıktık.

"‘ENGELLENİYORUZ’ SİYASETİNİ BIRAKIN"

‘Belediyelere aktarılan ödeneklerde iktidar ve muhalefet belediyeleri arasında ayrımcılık yapılıyor’ diyorsunuz. Belediyelerin ödenekleri, kredi kabiliyetleri göz önüne alınarak değerlendirilir. Uygun talepler İller Bankası’nın yatırım programına girer ve sonuçlandırılır. Ben, muhalefet vekillerimize, önce kendi belediyelerinin kendi kredi kabiliyetine bakmalarını öneririm… ‘Engelleniyoruz’ siyasetini bırakın. Biz; CHP, İYİ Parti, HDP’li belediyelerden vatandaşımızın hayrına hangi iş gelmiş de engel olmuşuz?

"İZMİR'DE, DEPREMDEN SONRA DÜNYA BANKASI YETKİLİLERİ DE BİZE GELDİLER"

İzmir’de Dünya Bankası kredisinin onaylanmadığını ifade ettiler. İzmir’de, depremden sonra Dünya Bankası yetkilileri de bize geldiler. Dedik ki ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi sizin kredi vereceğinizi, bu krediyi de bizim engellediğimiz ifade ediyorlar. Biz de Dünya Bankası nezdinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremde kullanabileceği başvurusu yok. Dolayısıyla İzmir’e bir kredi vermek istiyorsanız, İzmir Büyükşehir Belediyesi orada, verin’. Dünya Bankası, Avrupa bankaları, Fransız Kalkınma Ajansı böyle çalışmıyor. Onlar, kredibiliteye bakıyorlar. Burada ne bir finansman sözü ne de bir ödenek takvimi yok

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0