Bakan Çavuşoğlu'ndan 'tahliye' açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının Ukrayna'dan tahliyesine ilişkin konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'tahliye' açıklaması

Tahliye için hazırlıkların tamamlandığını ancak Ukrayna hava sahasının kapalı olduğunu belirten Çavuşoğlu, karadan tahliye seçeneğinin de masada olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı, "Kara yoluyla tahliye durumunda Polonya, Moldova, Romanya vatandaşlarımızdan vize, PCR testi ya da aşı sertifikası da istemeyecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'dan tahliyeler için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, kara yoluyla tahliye yapılması halinde Romanya, Polonya ve Moldova'nın vize, PCR testi ve aşı sertifikası istemeyeceğini belirtti.

Çavuşoğlu, Ukrayna'da yaşanan gelişmelere ilişkin A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

"TAHLİYELER İÇİN HAZIRIZ AMA HAVA SAHASI KAPALI"

Ukrayna'daki vatandaşların durumunun da yakından takip edildiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Uluslararası toplantılarda da hem düşüncemizi söylüyoruz hem de buradaki çabalara Türkiye olarak katkı sağlıyoruz. Tabii her iki tarafta ilişkilerimiz de iyi olduğu için Türkiye’den beklentiler de çok. İki tarafla diyalog kurabilen nadir ülkelerden bir tanesiyiz ama biz de illa her şeyi biz çözeceğiz diye bir iddia içinde hiçbir zaman olmadık. Samimi gayret sarf ettik, bundan sonra da samimi gayretlerimizi devam ettireceğiz." diye konuştu.

Vatandaşlara öncelikle güvenli yerlerde kalması çağrısını yapan Çavuşoğlu, "Biz vatandaşlarımızın tahliyesiyle ilgili çalışmaları başından beri yaptık. Hazırız ama şu anda hava sahası kapalı. Biz şubatın başından itibaren bu hazırlıkları yapmaya başladık. Yine yanılmıyorsam 14 Şubat'tı, özellikle o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı tek tek arayarak bu bölgeyi terk etmelerinde istedik" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0