Baharın müjdecisi leylekler Efes Selçuk semalarında

Baharı müjdeleyen leylekler Efes Selçuk semalarına ulaştı. Leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan bir bölge olmasının yanı sıra sulak ve bataklık alanlar açısından elverişliliği, kent genelinde gürültü kirliliğinin olmaması gibi nedenlerle Efes Selçuk leylekler için önemli bir beslenme ve barınma noktası olarak yer alıyor.

Baharın müjdecisi leylekler Efes Selçuk semalarında

Tarihi ve kültürel değerleriyle olduğu kadar doğal zenginlikleriyle de dikkat çeken bir kent olan Efes Selçuk’ta leylekler kentin sembollerinden biri olarak biliniyor.  Sayıları yıllara göre değişiklik göstermekle birlikte Efes Selçuk’ta önemli bir leylek popülasyonu varlığını sürdürüyor.

Leylek yuvalarının bakımını her yıl hassasiyetle gerçekleştiren Efes Selçuk Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, bu yıl da leyleklerin kentteki varlığı için koruma çalışmalarına devam edecek. Yapılacak çalışmalarla leylek yuvalarının bakımı kapsamında, leyleklerin getirdiği naylon, ip vb. çöplerin temizliği yapılarak özellikle yavru leyleklerin bu materyallerden zarar görmesinin önüne geçilecek. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0