AZERBAYCAN’DA SON DURUM

Kısmı Seferberlik İlan Edildi

AZERBAYCAN’DA SON DURUM

Azerbaycan Ordusu, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlattığı karşı saldırıda Talış Köyü etrafındaki bazı tepeleri kontrol altına aldı. Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ülkede kısmi seferberlik ilan ederken, Rusya ve İran'dan açıklamalar geldi. Erivan yönetiminden ise  Ermenistan'ın dün Azerbaycan'a saldırmasıyla tansiyon yeniden yükseldi. Türkiye, kardeş Azerbaycan'a tam destek açıklaması yaparken, ABD'deki Ermeni lobisi de harekete geçti.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Dağlık Karabağ'daki askeri gerginlik Rusya'yı ciddi endişeye sevk ediyor ve oradaki askeri operasyonlar derhal durdurulmalı. İki ülke arasında Dağlık Karabağ bölgesi konunda arabuluculuk yapmaya hazırız" denildi.

AZERBAYCAN TÜRKİYE HARİÇ UÇUŞLARI DURDURDU

Azerbaycan, Türkiye haricindeki ülkelere yapılan uçak seferlerini durdurduğunu açıkladı.

KATOLİKLERİN LİDERİ PAPA'DAN AÇIKLAMA

Papa Francis, Vatikan'daki Pazar Ayininde duasında Dağlık Karabağ bölgesinde çıkan çatışmalardan endişe duyduğunu belirtti ve iki ülke yönetimini diyalog kurmaya ve müzakere masasına oturmaya davet etti. Papa, San Pietro Meydanı'nda yapılan ayinde "Kafkasya'da barış sağlanması için dua ediyorum. Çatışma halindeki tarafları sorunları silah kullanmadan, iyi niyet ve kardeşlik çerçevesinde çözmeye çağırıyorum." ifadesinde bulundu ve ayine katılanları Kafkasya barışı için sessizce dua etmeye çağırdı.

ERMENİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE SUÇLAMA

Ermenistan'ın Moskova Büyükelçisi, Rus basınına verdiği demeçte, Türkiye'nin Suriye'den 4000 Suriyeli muhalif savaşçıyı Azerbaycan cephe hattına getirerek çatışmalara kattığını iddia etti. Azerbaycan'dan yapılan açıklamada ise, bu saçma iddia anında yalanlandı.

TÜM ÜLKEDE ASKERİ SEFERBERLİK İLANI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede kısmi askeri seferberliğin başlatılmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0