Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişi Törenle Kutlandı

Ulu Önder Atatürk Seferihisar’a gelişinin 89. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıldı. Atatürk’ün aydınlattığı yolda inançla ve kararlılıkla yürüyeceğine ant içen Seferihisarlılar bu anlamlı günü törenle kutladı.

Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişi Törenle Kutlandı

Büyük önder Atatürk’ün Seferihisar’ı ziyareti nedeniyle düzenlenen törene Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Seferihisar İlçe Tabur Komutanı Enver Öztürk, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve ilçe protokolü katıldı. Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Seferihisar’ın Atatürk’ü ağırlama şerefine nail olduğunu belirterek “Biz de bu gururlu anı sonsuza kadar sürdüreceğiz. Her 11 Nisan’da bir kez daha Atatürk’ün emaneti, demokratik ve laik Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak için üzerimize düşen sorumluluğu hatırlayacağız” dedi.

 
“Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık çınar”
 
Dünyada yaşanan savaşları ve yıkımları üzülerek izlediklerini söyleyen Yetişkin “Bugün kimse Türkiye’nin bağımsızlığı ve sınırlarının bütünlüğünü tartışamıyor ise bu Atatürk’ün asırlarca sarsılmayacak bir eser bırakmasındandır” dedi. 


Seferihisar’da o günü hatırlayan büyüklerin Atatürk’ün ilçeye gelişi ile yaşanan coşkuyu unutamadıklarını sözlerine ekleyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Bizler de yıllar sonra çocuklarımıza, torunlarımıza bu günleri gururla anlatacağız. Bu sokaklardan Atamızın geçtiğini, işte o yüzden gözümüz gibi bakmamız gerektiğini söyleyeceğiz” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0