AK Partili Kaya'dan Soyer'e sert tepki: Rakamlar yalan söylemez

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Kamunun tarımsal üretime yatırım yaptığını görmüyoruz” diyen Tunç Soyer'e sert tepki gösterdi. Kaya, "CHP'li İzmir Büyükşehir'in 2022 bütçesi 12.5 Milyar TL, Tarımsal Hizmetler için ayrılan tutar ise 97 milyon 96 bin! Yüzde 1'den az! Bütçenin yüzde birini tarıma ayırmıyorsun, sonra da "başka bir tarım mümkün" diyorsun. Rakamlar yalan söylemez, yalanları da ortaya çıkarır!" dedi.

AK Partili Kaya'dan Soyer'e sert tepki: Rakamlar yalan söylemez

Temelini geçen yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun attığı Bayındır Süt İşleme Fabrikası test üretimine başlarken, tesiste incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yaklaşık 200 milyon lirayı aşan bir yatırım bu. Bugün Türkiye’de kamunun tarımsal üretime yatırım yaptığını görmüyoruz. Kamu eliyle yapılan bir üretim yatırımı görmüyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Kamunun tarımsal üretime yatırım yaptığını görmüyoruz” diyen Tunç Soyer'e sert tepki gösterdi.

"4 YILDIR BAŞLAYIP BİTİRDİĞİ BİR ESERİ OLMAYANLARA DUYURULUR"

Atilla Kaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "2023 bütçemizde, tarımsal üretim destekleri tam 54 milyar TL! Türkiye'nin tarım ihracatı 35 milyar $, İzmir'in ise 5 milyar $'ı geçti. Avrupa'nın en büyük jeotermal tarım OSB'sinin temelini Dikili'de attık. 4 yıldır başlayıp da bitirdiği bir eseri olmayanlara duyurulur!" dedi.

SONRA DA 'BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN'  DİYORSUN

Büyükşehir'i tarımsal hizmetlere ayırdığı tutardan dolayı eleştiren Kaya, "CHP'li İzmir Büyükşehir'in 2022 bütçesi 12.5 Milyar TL, Tarımsal Hizmetler için ayrılan tutar ise 97 milyon 96 bin! Yüzde 1'den az! Bütçenin yüzde birini tarıma ayırmıyorsun, sonra da "başka bir tarım mümkün" diyorsun. Rakamlar yalan söylemez, yalanları da ortaya çıkarır!" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0