AK Partili Çankırı İzmir’i, Eskişehir’le kıyasladı!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, merkezi hükümetten ödenek alamıyoruz diyen belediyelere, Eskişehir’i işaret ederek, "Eskişehir Belediye Başkanının sesi neden çıkmıyor? Çünkü iller bankasından alınan ödenekle şehre hizmet ediliyor. Merkezi idarenin gönderdiği ödenek ile İzmir’e yatırım yapamayan bir yerel idare var." dedi.

AK Partili Çankırı İzmir’i, Eskişehir’le kıyasladı!

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, seçim çalışmaları kapsamında Karşıyaka’da çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaretinin ilk durağında Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri tarafından ağırlanan Çankırı’ya vatandaşların ilgisi yoğundu. 14 Mayıs seçimlerinin bir parti seçimi olmadığını dile getiren dernek üyeleri ‘vatansız olmanın ne demek olduğunu biz iyi biliriz. 14 Mayıs seçimi vatana millete hayırlı olsun” temennisinde bulundu. AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, merkezi hükümetten ödenek alamıyoruz diyen belediyelere, Eskişehir’i işaret etti. İzmir’i Eskişehir’le kıyaslayan Çankırı; “Ödenek alamıyoruz diye algı oluşturan belediyeler var. Eskişehir Belediye Başkanının sesi neden çıkmıyor? Çünkü iller bankasından alınan ödenekle şehre hizmet ediliyor. Cumhurbaşkanımız bu şehre hizmet götürmeyin mi diyor? Tabi ki hayır. Merkezi idarenin gönderdiği ödenek ile İzmir’e yatırım yapamayan bir yerel idare var.” dedi.

“Atatürk hepimizin Atatürk’üdür”

Çankırı, ardından Karşıyaka Çarşı esnafını ziyaret etti.  Karşıyaka Atatürkçü Düşünce Derneği’nin standını gezerek Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihteki ilk kadın amiri olduğunu hatırlatarak, “Atatürk hepimizin Atatürk’üdür. Onun sayesinde milletimizi temsil edebilme imkanına sahibiz” diye konuştu.

“İzmir’in kentsel sorununu bizden başkası çözemez”

Temasları kapsamında Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Karşıyaka Siirtliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne de ziyarette bulunan Çankırı, burada yaptığı konuşmada kentsel dönüşümde İzmir’in sınıfta kaldığını söyleyerek, “Karabağlar’a 10 yıl Karşıyaka’ya 15 yıldır kentsel dönüşüm yapalım’ diyoruz ama karşı çıkıyorlar ve engelleyen bir yerel idare var. Konak Kentsel Dönüşüm Projesi ile Kadifekale’deki afete maruz bölgedeki konutlar kentsel dönüşüme alınacak.  2020 depreminden sonra sadece Bayraklı’da yerinde dönüşümle 7 proje alanında bin 404 konut, rezerv alanda ise 3 bin 657 olmak üzere toplamda 5 bin 61 konut yapıldı. Peki İzmir’in dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bugün kentsel dönüşümle acaba kaç projeye imza atmıştır? Yok denecek kadar az. Hedeflediklerinin çok gerisinde ve yine çok yavaş ilerliyorlar. Sadece TOKİ tarafından İzmir’e son 19 yılda 31 bin konut, sosyal donatılar, okullar, kamu binaları olmak üzere binlerce yapı kazandırıldı. Şimdi Allah aşkına İzmir’in kentsel dönüşüm sorununu bizden başka kim çözebilir ki?” diye ifade etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0