AK Partili Başdaş’tan Soyer’e ‘EXPO’ teşekkürü: AK Belediyeciliğin önemini gösterdiniz

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, dün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde büyük tartışmalara neden olan EXPO planları üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklendi.

AK Partili Başdaş’tan Soyer’e ‘EXPO’ teşekkürü: AK Belediyeciliğin önemini gösterdiniz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz aylarda, İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı açıklamıştı.

EXPO alanı olarak gecekondular ve düzensiz yapılaşmasıyla yıllardır İzmir’in kentsel dönüşüm açısından kangren haline gelmiş olan Yeşildere bölgesinin seçilmesi ise muhalefet kanadından tepki toplamıştı.

Bölge halkı da planlara tepki gösterirken “EXPO değil yerinde dönüşüm istiyoruz” diyerek mağduriyetleirni dile getirmişleri.

Öte yandan; bir süre rafa kalkan EXPO tartışmaları, dün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclis’nde planlara yapılan itirazlar reddilmesiyle birlikte yeniden alevlendi.

AK Parti kanadından yapılan eleştirilerde planda teknik hatalaırn olduğu ifade edilirken kamulaştırma konusu başta olmak üzere birçok konuda vatandaşların mağdur edileceğinin altı çizilmişti.

Eleştirilere yanıt veren Başkan soyer ise EXPO için Yeşildere bölgesini bilerek seçtiklerini. Zor olsa dahi EXPO ile bölgedeki sorunları kalıcı olarka çözeceklerini ve alana katma değer sağlayacaklarını ifade etmişti.

AK PARTİ'DEN BİR TEPKİ DAHA

Büyüyükşehir’de tartışmalar herhangi bir sonucu varmazken EXPO planlarına AK PArti kanadından bir tepki de AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş’tan geldi. 

Başdaş, yaptığı açıklamada Yeşildere’nin mevcut hali konusunda CHP belediyeciliğini neden gösterirken Başkan Soyer’in sözlerini ise “itiraf” olarak tanımladı.

Başdaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi; “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, EXPO 2026”nın gerçekleştireceği Yeşildere bölgesi için “çürüyen”, “dökülen”, “kangrenli hücre” ifadesini kullandı. On yıllardır İzmir’i yöneten partisinin eserini bu kadar net sözlerle ortaya koyduğu için. İzmir’in protokol caddesi, İzmir’in kalbi olan bir alanı düzenlemek ve İzmir’e kazandırmak” demiş. Heyhat be Sayın Başkan! İyi de bunca yıldır hangi parti İzmir’i yönetiyor? Yakında suçu uzaylılara yüklemeseniz iyi! Kentin en pazarlanabilir yerini; sizin deyiminizle yıllarca kansere ve kangrene dönüşmüş halde, çürük ve dökük bırakanın, insanları mağdur edenin CHP Belediyeciliği olduğunu itiraf etmeniz doğrusu takdire şayan! AK Belediyeciliğin önemini ortaya koyduğunuz için tebrik ediyorum! Konak’ın tüm sorunlarında olduğu gibi Yeşildere konusunda da inisiyatif almış, oradaki vatandaşlarımızın mağduriyetlerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza arz etmiştim. Sayın Bakanımız da kentsel dönüşüm müjdesini vermişti. Konu Konaklı hemşehrilerimiz olunca bizler için akan sular durur. Ancak anlaşılan sizler için ancak on yılların geçmesi gerekiyor. Çağı yakalayamamak tam olarak budur. Milleti on yıllarca yıl mağdur edip sonrada pardon demek! Düpedüz iş bilmezlik, öngörüsüzlük. Sayın Soyer’in itirafını, Konaklı ve İzmirli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum. Ancak müsterih olun, sadece açıklamalarını… Sizi asla belediyecilikten nasibini almayan bu anlayışın insafsızlığına bırakmayacak, İlçemizin her daim emrine amade olacağız.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0