AK Parti’den tartışmalı atama… FETÖ’den gözaltına alınmıştı, İl Başkanı olarak atandı

Milletvekili aday adayı olmak için AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Kerem Ali Sürekli'nin yerine FETÖ’den gözaltına alınan Bilal Saygılı atandı. Atama AK Parti teşkilatlarında şaşkınlıkla karşılandı.

AK Parti’den tartışmalı atama… FETÖ’den gözaltına alınmıştı, İl Başkanı olarak atandı

Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasına karar verilmesinin ardından siyasi partilerde milletvekili aday adaylığı için istifalar yaşanmıştı.

Bu kapsamda 4 yıldır partisinin İzmir il başkanlığı görevini yürüten Kerem Ali Sürekli de seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmişti.

Sürekli'nim istifanın ardından boşalan koltuğa kimin oturacağı merak konusu olmuştu.

ANKARA'YA ÜÇ İSİM ÇAĞRILMIŞTI

Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Başkan Vekili ve Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş ile MÜSİAD İzmir Şube eski Başkanı Bilal Saygılı'yı Ankara'ya davet etti.

Üç isim önce Teşlikat Başkanı Kandemir ile daha sonra da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. 

Yapılan istişareler sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Bilal Saygılı il başkanı olarak ataması yapıldı.

Öte yandan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ’den gözaltına alınan Bilal Saygılı'nın il başkanı olarak atanması AK Parti teşkilatlarında şaşkınlıkla karşılandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0